середа, 30 березня 2011 02:45

Юлію Ткачук збила машина зі значком "Учень"

30 тис. грн вимагає у велосипедистки Юлії Ткачук із селища Понінки Полонського району Хмельниччини 65-річна Поліна Шаровська. Вона збила дівчину, однак вважає, що та винна.

Юлія Ткачук — місцева, ходить до церковної школи. 25 жовтня позаторік відвозила родичам посилку. Із другорядної вул. Папірників виїхала на вул. Перемоги, як на неї налетіла коричнева "Лада Сімка". Опісля остання в'їхала у припарковані червоні "жигулі" першої моделі і бетонну огорожу.

— Я бачила ту машину, — каже 21-річна Юлія Ткачук. — Вона з-за повороту виїхала. Ще подумала, чого так на мене летить. А потім бах — і все.

Отямилася вона на дорозі. Навколо збирався натовп — аварія сталася поряд з паперовим комбінатом, навпроти стоянки таксі і місцевого кафе.

— Та дитина через машину перелетіла, — згадує таксист Микола Гончаренко, 53 роки. — А баба із "сімьорки" руля влєво крутнула і даже не затормозила. Тормозного путі не було. І прямо в "копєйку".

— Стопи у "сімьорки" навіть не загорілися, — додає інший свідок, таксист Михайло Свінціцький, 55 років.

У кафе святкували весілля. Аварію бачили десятки людей. Водій "лади" побачила велосипедистку в останній момент, бо видимість була погана.

— Може, дєвочка і винна, — згадує очевидець Михайло Бухарський, 22 роки. — Але водітєль "лади" могла зупинитися або об'їхати її.

Юлію доправили до лікарні. Діагностували струс мозку і зміщення шийних хребців. Вона вилікувалася, хоча досі болить голова.

"Ладою" керувала 65-річна Поліна Шаровська. Запевнила міліціонерів, що винна велосипедистка, бо виїжджала із другорядної і не пропустила її.

— Я їхала максимум 25 кілометрів в час, — розповідає Поліна Шаровська. — Велосипеда не бачила. Тут тільки трах, як падає мені на машину, розбиває стекло. Щоб не попала під кольоса, я рєзко дала руль влєво. Зацепила другу машину.

Справу розглядає Полонський райсуд. У Юлії Ткачук вимагають 30 тис. грн за ремонт "сімки" і 14 тис. — "копійки".

— Шаровська довгий час працювала у Греції. От і підкупили гаїшніка й адвоката, — зітхає 52-річний Дмитро Ткачук, батько Юлії.

— Роблять дитину винною. Шаровська на суді призналася, що переплутала газ із тормозом. У неї на машині ще значок "У" висів, — говорить 51-річний Віктор Щуцький, водій червоних "жигулів". — Після того її адвокат сказав, щоб більше не приходила на суди. Сам усе розказує.

Зараз ви читаєте новину «Юлію Ткачук збила машина зі значком "Учень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі