пʼятниця, 24 травня 2013 07:00

Юлію Ірніденко спалили у ванній

— Сожгли мою доченьку. Живьем жгли. Как же она намучилась за эти дни! Прихожу к ней — кожи на руках, ногах, спине нет. Только плачет: "Мамочка, я не чувствую ни рук, ни ног", — плаче харків'янка 57-річна Надія Ірніденко. 21 травня від опіків померла її донька 19-річна Юлія.

— Я вдова, четверых детей воспитала. Не думала, что на старости придется такое пережить, — продовжує Надія Миколаївна. — Юлечка была самой младшенькой, моей опорой. У меня пенсия маленькая, так она на работу пошла, чтобы какую-то копейку в дом приносить.

Лікарі Харківської міської лікарні швидкої допомоги намагалися врятувати дівчину протягом 10 днів.

— У пацієнтки були спалені 90 відсотків шкіри, — каже Аслан Цогоєв, завідувач опікового відділення лікарні. — Ми чекали, коли тканина повністю омертвіє, щоб пересадити нову. На поміч викликали Еміля Фісталя з Донецького опікового центру. Але опіки виявилися несумісні з життям.

Юлія Ірніденко після школи здобула фах кухаря-кондитера. Підробляла ремонтом квартир, клеїла шпалери.

— Юля была самой обычной девушкой, — згадує подруга Марина. — Семья у них бедная, отец умер. Юля в основном на шабашках работала. Была очень дружелюбной, любила тусить с друзьями. Могла и выпить спиртного, но никогда не напивалась. Она не легкомысленная.

— Очень хотела поступить в институт, сама собирала деньги, — каже мати загиблої. — В тот вечер отпросилась у меня, пошла к своему парню. Я за нее всегда была спокойна.

11 травня Юлія з хлопцем і трьома друзями були у квартирі 22-річного Сергія Синсиневича.

— Серега отмечал свои проводы в армию, — розповідає Марина. — Парни пили водку. Потом к ним пришел еще сосед, охранник Пашка Губин, принес самогон. До того Юля его не знала. Пили, дальше Пашка начал с Юлей ссориться. Никто даже не понял, из-за чего.

— Чоловік відвів дівчину у ванну, облив водою, щоб заспокоїти, — говорить 42-річний Євген Попович, прокурор Харкова. — Вона ще більше кричала. Губін хлюпнув зі склянки самогон і підпалив. Хотів показати, що він — крутий. Ми відпрацьовуємо й іншу версію. Наче молодь робила гарячий коктейль, підпалила його у склянці, а вогонь перекинувся на потерпілу.

Юлія спалахнула миттєво. Друзі кинулися гасити.

— Паша с Сережей прибежали ко мне, кричали, — згадує 42-річна Олена Губіна, мати Павла. — Я бросилась в ихнюю ванную. Девочка была в одном белье, вся красная. То ли в шоке, то ли пьяная. Звала на помощь Пашу, кричала: "Сеня, что ты натворил!".

Наступного дня міліціонери затримали Павла Губіна. Завершення слідства він чекає в ізоляторі. Йому загрожує довічне ув'язнення. Сергій Синсиневич та інші гості фігурують у справі як свідки. На період слідства Сергієві відтермінували службу в армії.

— Я розумію маму Юлії, — каже Олена Губіна. — Якщо мій Паша винен, то хай сидить. Але я в це не вірю. Паша — добрий, спокійний, після армії на роботу влаштувався. Він — мій єдиний син. Думаю, там замішаний Сергій. Але нам він нічого не каже.

23 травня Юлію Ірніденко поховали.

Зараз ви читаєте новину «Юлію Ірніденко спалили у ванній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі