понеділок, 26 лютого 2007 16:35

Юлія Тарабановська замовила вбивство своїх батьків

Автор: фото з сімейного альбому Тарабановських
  Сім’я Тарабановських відпочиває на дачі. Справа наліво: дочка Юля обнімає тата Віталія, баба Марія та дід Іван Козачеки, мама Галина. Після вбивства родини в них удома знайдуть вітальну листівку доньки Юлі до мами Галини: ”Милая мамочка! С днем рождения!
Сім’я Тарабановських відпочиває на дачі. Справа наліво: дочка Юля обнімає тата Віталія, баба Марія та дід Іван Козачеки, мама Галина. Після вбивства родини в них удома знайдуть вітальну листівку доньки Юлі до мами Галини: ”Милая мамочка! С днем рождения!

2003 року викладачка співів Луганського коледжу культури 27-річна Юлія Тарабановська переховувалася від міліції півтора місяця. Її розшукували за організацію вбивства матері, діда, бабусі й батька-бізнесмена, який володів асфальтовим заводом і мережею автозаправок у Луганську.

— Я її ледь упізнав. У чорній перуці Тарабановська була схожа на відьму, — розповідає оперативник луганської міліції Ігор Марков, який затримав її на вулиці. — Вона зробила новий закордонний паспорт, для якого сфотографувалася, змінивши зовнішність. І накупила собі літніх нарядів — для майбутнього закордонного вояжу. Планувала поїхати у навколосвітню подорож.

Наприкінці серпня 2003 року о п"ятій ранку сім"я Тарабановських на червоних "жигулях" діда Івана виїхала з Луганська. Ініціатором поїздки була Юлія. Її батько, 53-річний бізнесмен Віталій Тарабановський, серйозно захворів, переніс складну операцію. Погано почувалась і 53-річна мати Галина.

— На нас наведено порчу, — переконувала близьких Юлія.

Вона знайшла знахарку, яка зніме вроки. До неї мали їхати всією сім"єю — з батьком, матір"ю, 76-річним дідом Іваном і бабою Марією.

По дорозі Юлії раптом стало погано.

— До лікарні молодшу Тарабановську привела під руку перелякана мати, — розповідає черговий лікар Станично-Луганської райлікарні Людмила Моськан. — Сказала, що в доньки схопило серце. Але Юлія відмовилася від уколу. Мовляв, запізнюємося до шептухи.

Тим часом Юлії вже двічі телефонував на мобільний колишній чоловік Роман Лазарєв. Питав, чи не помінялися в неї плани. Із шостої ранку Роман та його друг і колишній однокашник Стас Свинцицький чекали на Тарабановських в засідці серед лісу. Юля порадила чоловікам не забути вдягти гумові рукавички.

Белье Юле папа ездил покупать в Донецк

На лісовій дорозі Юлія знову схопилася за серце і попросила діда зупинитися. Як тільки жінка вийшла, Роман зі Стасом розстріляли "жигулі" з обріза та пістолета. Баба й мати померли відразу. Дід Іван спробував утікати, але його підстрелили на ходу. Юлин батько впав перед Романом на коліна й молив не відбирати життя. Колишній зять вистрілив йому в обличчя.

Роман, Стас та Юля зняли з трупів золото. Із сидінь у машині поздирали закривавлені чохли. Тіла вкинули в заздалегідь приготовану яму, закопали та полили землю соляною кислотою — щоб не розрили собаки.

Юлія Тарабановська любила жити красиво. У батьків вона була єдиною дитиною.

— Отец в ней души не чаял, — розповідає двоюрідна тітка Юлії Варвара Сілаєва. — Мама ее любила, конечно, но для Виталия она была смыслом жизни. Он тайком от Галины давал дочке деньги. На море — едет Юля, в Париж или Польшу — тоже она. Даже белье Юле папа специально ездил покупать в Донецк. Считалось, что в Луганске для его "принцессы" выбор плох.

Юля мала артистичні здібності й гарно співала. Виграла у Парижі міжнародний конкурс з естрадного вокалу. Знайомим зізнавалася, що мріє жити за кордоном. Для цього були потрібні гроші.

Уперше Тарабановська вийшла за Едика, сина татового друга по бізнесу. Але зі свого весілля в одному з найдорожчих ресторанів Луганська втекла з Романом Лазарєвим. Він був давнім другом і коханцем Юлі. Сам без запрошення прийшов на її розпис:

— А слабо уйти со мной? — спитав.

Юля вернулася до законного чоловіка лише за кілька днів. Батькам удалося помирити молодих, але шлюб розпався через півроку.

Молода жінка відразу ж вийшла заміж за Лазарєва. Її батьків новий зять не влаштовував. Віталій Тарабановський хотів заможнішого. А Роман закінчив кулінарний технікум і працював барменом. Грошей заробляти не вмів. Просив, щоб тесть узяв на роботу, але той посміявся:

— Ким ти у мене працюватимеш? Слюсарем? Так я їм по 100 гривень плачу.

Зять затаїв на тестя злобу.

Через кілька років після одруження старші Тарабановські вмовили Юлю розійтися з Романом. Але й після розлучення вони жили в одній квартирі.

За місяць до вбивства Юля продала подаровану батьками трикімнатну квартиру в центрі міста. Виручила 35,5 тис. грн. За ці гроші купила лопати та рушницю. Придбала дві дорогі мобілки — щоб зідзвонюватися з Романом і Стасом. На околиці Луганська в районі Ольховських дач чоловіки заздалегідь викопали глибоку могилу — на чотирьох.

Одразу після вбивства Роман і Стас виїхали з Луганська. Юлія віднесла заяву до міліції — про зникнення батьків.

За планом, Стас Свинцицький мав "жигулі" втопити. Але пошкодував машину. Загнав її до себе на подвір"я на Ольховських дачах. У міліцію про підозріле авто з продірявленим кузовом заявив його сусід.

Улітку 2004 року Луганський апеляційний суд посадив Юлію Тарабановську на 15 років, а Лазарєва та Свинцицького — пожиттєво. Щороку адвокат і чоловік Юлії надсилає до Верховного суду України касаційну скаргу із проханням переглянути вирок його дружині. Остання заява від адвоката Тарабановської до канцелярії Судової палати ВСУ надійшла 13 лютого цього року.

Тарабановська сидить у Качанівській виправній колонії N54 на Харківщині. 2018 року, коли вона вийде на волю, їй буде 42.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тарабановська замовила вбивство своїх батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі