вівторок, 31 липня 2007 07:04

Украдена електроніка ледь помістилися у вантажівку

Минулого вівторка у райцентрі Кам"янка на Черкащині міліціонери затримали двох чоловіків — 45-річного черкасця Олександра й 20-річного Сергія із села Руська Поляна, що під обласним центром. Чоловіки три роки поспіль обкрадали сільські ради, дитсадки, магазини, школи й бібліотеки у Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях.

— Двері ламали ломом і відкривали сейфи відмичками, — розповідає начальник УБОЗУ в Черкаській області Ігор Грушевський. — Виносили комп"ютери, факси, телефони, принтери, гроші. Не встигали спонсори дітям подарувати техніку, як злодії наступного дня її викрадали.

Олександр крав усе життя. У тюрмах загалом відсидів 25 років. Востаннє вийшов 2004-го і знову взявся за старе. За помічника взяв собі Сергія, який підробляв таксистом.

— Ми Олександра питаємо, чого ж він знову почав красти, — каже Ігор Грушевський. — Він образився на нас. Каже: "Не зміг знайти себе на волі. Я зайва людина в суспільстві". Без роботи сидить, а їсти хочеться.

Техніку чоловіки складали до схованок в Черкасах і Кіровоградській області. Звідси товар спродували перекупникам. Коли міліціонери вивозили складений товар, техніка зайняла весь кузов вантажного ГАЗу. Олександр розповідає, що грабував через день. Усього обікрав понад 700 установ.

Зараз ви читаєте новину «Украдена електроніка ледь помістилися у вантажівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі