середа, 27 серпня 2008 07:10

Учителі спостерігали за бійкою на дискотеці

Житель села Велика Мочулка Теплицького району Вінниччини 41-річний Олександр Кулик отримав на руки вирок районного суду. До правосуддя чоловік звертався, щоб захистити 16-річного сина Сергія. Хлопця побили на дискотеці в сільському клубі.

— Нелегко було добитися правди, — каже Кулик. — Дякувати Дмитрові Панченку. Не перевелися ще чесні судді.

Сергія побили торік 22 грудня.

— Над Сергієм познущався 24-річний Аркадій Талоян, — розповідає батько. — До клубу він прийшов із компанією учителів місцевої школи. Вони святкували чийсь день народження, були випивші. Коли почали танцювати, Талоян не втримався на ногах і впав на Сергія. Той сидів на стільці під стіною. Потім Талоян пустив у хід кулаки.

Чоловіка обурює поведінка учителів:

— Хіба не можна було зупинити Талояна? А вони спокійно спостерігали.

Поруч із Сергієм сиділа 19-річна Яна Степанишина.

— Я точно не пам"ятаю, хто саме — чи Дмитро Миколайович Задорожний, він учителює у Шиманівській школі, чи Олексій Волчановський — штовхнув Талояна на Серьожу, — розказує дівчина. — Той упав Сергієві на коліна, а потім почав бити. Від ударів він знепритомнів. Я закрила Сергія собою, але Талоян схватив мене за руку, зірвав кофту й ударив у плече. Почав голосно сміятися і бив Кулика.

Дівчина згадує, що з друзями вивела Сергія до криниці. Там йому обмили кров і попросили знайомого відвезти до лікарні в Теплик.

— Потім я повернулася до клубу, запитала в Талояна, навіщо він так зробив, — продовжує Яна Степанишина. — У відповідь чоловік ударив мене в лице.

Неподалік Теплицького автовокзалу машину з потерпілим наздогнала автівка, в якій був Аркадій Талоян із друзями.

— Талоян моєму синові наказав пересісти в його авто, — веде далі Кулик-старший. — Мовляв, сам завезе його до лікарні. Сергій злякався і пересів. Сказав лікареві, який накладав йому на розірвану губу шви, що впав на бордюр.

Після побиття на дискотеці Сергій 10 днів лікувався у Теплицькій райлікарні, потім ще півроку проходив курс реабілітації. Діагноз — струс головного мозку, вестибулярний синдром, множинні забої голови. Нині Кулик навчається у Козятинському залізничному училищі.

Теплицький районний суд визнав винним Талояна у завданні умисного легкого ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров"я. Оскільки чоловік уперше скоїв злочин і Аркадія позитивно характеризують за місцем проживання, суд оштрафував його на 850 грн. Також стягнув на користь потерпілого 675 грн матеріального відшкодування і 1250 грн — морального. Талоян подав апеляцію до Вінницького апеляційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Учителі спостерігали за бійкою на дискотеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі