четвер, 23 жовтня 2008 07:02

Убивцю трьох людей називають законослухняним

9 та 10 жовтня Автозаводський райсуд Кременчука на Полтавщині слухав справу 33-річного Леоніда Нефедовича, колишнього директора торгового дому "Тульчинка-Кременчук". 5 квітня він задавив джипом "Порше Кайєн" 30-річного Юрія та Аліну Сохіних, 25 років, і Євгена Бринова, 30 років.

Нефедович за ґратами. Його підтримує дружина Яна. Суддя допитує пасажира.

— Нефедович запросив мене повечеряти в ресторані "Стара Башня", — згадує Ігор Конюхов, 32 роки. — Потім видзвонив водія, поїхали в розважальний комплекс "Європа". Там ми розійшлися: я — у паб, він у своїх справах. Після півночі запропонував відвезти мене додому. Їхали по середній полосі. Швидкість була десь до ста кілометрів. А може, 60–80, я не водій. У районі зупинки я відчув удар.

Суддя запитує, в якому стані був Нефедович.

— У нормальному. Адекватний, вміняємий, — відказує Конюхов.

Пасажир змінив свідчення. Раніше запевняв, що при ударі перелетів із заднього сидіння, був притомний. Тепер каже, що сидів спереду, знепритомнів.

Джип рухався зі швидкістю 150 кілометрів за годину й набирав швидкість

Установлено, що в "Старій Башні" Нефедович і Конюхов випили по 700 г вина. Конюхов же каже, що Нефедович не пив. Мовляв, він законослухняний, не сідає за кермо напідпитку. Стверджує, що на експертизу їх заводили окремо.

— Їх заводили разом, — каже лікар-нарколог Кременчуцького наркологічного диспансеру 60-річний Ігор Погорєлов, який чергував 5 квітня. — Нефедович від експертизи відмовився. У Конюхова був високий ступінь сп"яніння.

Аналіз на алкоголь у Нефедовича взяли через 11 год. Чоловік був тверезий.

— Я бачив джип, який рухався зі швидкістю десь 150 кілометрів за годину й набирав швидкість, — каже інший свідок Володимир Шульга, 28 років. — Почув сильний хлопок, полетіли щепки. Авто різко повело вліво, воно поїхало по клумбах, врізалося в стовп.

— Після хлопка, який я почув, машина почала скакати по бордюру. На газоні швидкість була 80–100 кілометрів, — додає інший свідок 32-річний Віталій Чигирин. — Я пішов туди. Наткнувся на півтіла людини. Водій і пасажир стояли біля машини. У паніку не впадали.

Наступні слухання призначено на 3 та 4 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю трьох людей називають законослухняним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі