субота, 22 вересня 2007 07:07

Убивцю спіймали сільський голова з кумом

8 вересня у власній хаті знайшли убитою 73-річну Марію Уманець із села Бартошівка Оратівського району Вінницької області. З її хати зникла пляшка горілки. Наступного дня у 64-річної Олени Ковальової з сусіднього села Кожанка украли 200 грн.

У крадіжках підозрювали чоловіка, який представлявся соціальним працівником і випитував, де живуть колишні гастарбайтери. Дільничні Оратівського й сусідніх районів повідомили селянам його прикмети.

— Зранку в понеділок 10 вересня до мене прибігли односельчани, — згадує сільський голова села Андрушівка Погребищенського району Василь Оцабера, 32 роки. — Сказали, що в магазині бачили якогось незнайомця. Він як дві краплі води схожий на того, якого описували міліціонери. Хотів купити горілки й продуктів в обмін на годинник.

Сільський голова із 25-річним кумом Миколою Іщенком саме мали їхати до райцентру. Чоловіка побачили на виїзді. Запросили в машину підвезти. Самі по мобільному повідомили, що везуть зловмисника до сільради Плискова, що на шляху до Погребища. Туди мали під"їхати дільничні з Оратова.

— Дорогою він розказував, що повертається до райцентру з заробітків, — згадує сільський голова. — Однак щось запідозрив. Коли під"їжджали до Плискова, вирвався з машини й почав тікати до лісу.

Куми кинулися навздогін. Один біг із правого боку, другий — із лівого. Загнали в кущі, звалили на землю і зв"язали руки ременем від штанів Миколи Іщенка. Міліціонери доправили чоловіка до райвідділу.

— У відділку він став плакати й божитися, що його з кимсь поплутали, — розказує Василь Оцабера.

45-річний Юхим Савченко родом із райцентру Бершадь Вінницької області. Каже, що нікого з рідні у нього немає. Кілька разів чоловіка судили за квартирні крадіжки, одного разу — за зґвалтування. У серпні вийшов із в"язниці.

Проти Савченка порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю спіймали сільський голова з кумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі