пʼятниця, 07 березня 2008 07:09

Убивця солдата Пащенка відсидить 13 років

27 лютого Верховний суд України відхилив третю апеляцію майора Миколи Вєннікова. Позаторік 6 серпня в частині А-0312 у селищі Селещина Машівського району на Полтавщині він застрелив 18-річного солдата Руслана Пащенка. Отримав 13 років в"язниці.

— Убивці та його адвоката на суді не було, — розповідає крізь сльози 42-річна Зоя Пащенко, мати Руслана. — Прибув прокурор із Черкаського гарнізону. Вєнніков просив, щоб йому зробили ненавмисне вбивство і повернули звання майора. Писав, що всіх свідків "обробили", суддів підкупили.

Суд вироку не змінив.

— Як йому можна повернути звання майора? — обурюється Зоя Володимирівна. — Я та інші матері доручили йому життя своїх дітей. Він пише, що ненавмисне відвів руку вправо і зробив холостий спуск. Робить із себе дурника. Він відсидить і матиме можливість турбуватися про свою дитину, а в мене забрав єдиного сина, онуків.

За втрату сина Пащенки мали отримати 234 тис. грн, пізніше суму зменшили до 125 тис. грн. Про гроші Зоя Володимирівна говорити відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «Убивця солдата Пащенка відсидить 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі