четвер, 01 листопада 2007 07:05

У Світлани Бондаренко зникла донька

Минулого четверга до міліції Запоріжжя звернулася чемпіонка Європи з плавання Світлана Бондаренко, 36 років. Жінка була в розпачі. Уночі зникла її 15-річна донька Юлія. Світлана вважає, що до цього причетний 49-річний Валеріан Горбачев.

— Він неодноразово зустрічав мою доньку після тренувань, — розповідає жінка. — Підвозив на власній машині додому та до школи, зустрічав після занять, запрошував у кафе. Постійно намагався ввійти до неї в довіру. Хоч я забороняла Юлі з ним спілкуватися.

Світлана Бондаренко — заслужений майстер спорту, триразова призерка чемпіонату світу з плавання. Жінка досі тренується. Живе з чоловіком, донькою і 2-річним сином Максимом на вул. Грязнова, 88а у 128-й квартирі. Юлія вчиться в 10 класі школи N44. Була відмінницею, займалася плаванням. Із Валеріаном Горбачевим познайомилася кілька місяців тому на тренуванні. Відтоді в дівчини з"явився новий телефон "Нокіа", джинси, куртка, кросівки. Вона стала мовчазною.

— Донька сказала, що її друг — порядний чоловік, — згадує мати.

Світлана Михайлівна самотужки почала з"ясовувати, хто такий Валеріан Горбачев. Дізналася, що йому 49 років, родом із Грузії, раніше мав інше прізвище. У Запоріжжі заснував і очолив громадську правозахисну організацію "Легіон свободи". Тут працювала і його дружина, від якої чоловік має 10-річного сина. У місті його вважають багатим і впливовим. Кажуть, причетний до торгівлі зброєю.

Кілька років тому в місті Вільнянськ Запорізької області проти Валеріана порушували карну справу за побиття, утримання і зґвалтування неповнолітніх. Однак його швидко відпустили. Кажуть, по тому він узяв прізвище дружини і став Горбачевим.

— Мені ще сказали, що він — психічно хворий, — говорить Світлана Михайлівна. — Коли я про це дізналася, заборонила доньці з ним зустрічатись.

Кілька тижнів тому жінка поскаржилася на Горбачева до міліції. Сказала, що він може розбещувати чи викрасти доньку.

— Мій чоловік йому дзвонив, намагався поговорити, — розповідає Світлана. — Але той пояснив, що спонсорує доньку. Потім сам зателефонував чоловікові й попросив не втручатися, погрожував.

Правоохоронці запросили Горбачева на розмову. Той повідомив, що вітчим домагається Юлії. Мовляв, дівчина зізналася йому про це. А сам Валеріан — просто друг. Його відпустили.

Юлія зникла в ніч на 25 жовтня. — Я не хочу більше нічого говорити, боюся нашкодити слідству, — зауважує Бондаренко. — Вдячна співробітникам Шевченківського райвідділу міліції. Вони, здається, зараз усі шукають Юлечку.

У міліції кажуть, що у Горбачева раніше були інші сім"ї, є діти й онуки.

Валеріана і Юлію нині розшукують. Є версія, що дівчина пішла з дому з власної волі, бо закохалася.

Зараз ви читаєте новину «У Світлани Бондаренко зникла донька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі