вівторок, 08 липня 2008 07:14

У Стрижавській колонії повісилися двоє в"язнів

23-річного Сергія Максимова знайшли мертвим у роздягальні Стрижавської виправної колонії N81 у Вінницькій області. Чоловік повісився на пакувальному скотчі 1 червня.

Максимов родом із райцентру Жмеринка. Його тричі засуджували. У Стрижавській колонії сидів за те, що 2006 року із другом побив на вокзалі чоловіка, забрав мобільний і куртку. Отримав дев"ять років в"язниці.

У Жмеринці родину Максимових називають неблагополучною. Мати Сергія померла від горілки, батька кілька років тому зарізала співмешканка. Молодша сестра Світлана одружена, кілька місяців тому народила дитину.

— Усі розходи по похорону довелося брати на себе, — каже тітка померлого Наталія.

Родичам Максимова працівники колонії показали кілька записок. Запевняють, що їх написав Сергій, показували підпис. В"язень попереджав, що не хоче жити. Родичів здивували записки, бо Сергій був неписьменний, у школі майже не вчився. Причин для самогубства не бачать.

Родичів здивували записки, бо Сергій був неписьменний

За чотири дні на спортивному майданчику Стрижавській колонії знайшли повішеним 43-річного Євгена Комарницького. Чоловік родом зі Львова, сидів за вбивство. До цього його п"ять разів засуджували за крадіжки та бійки.

Поряд із тілом знайшли книжку про потойбічне життя. Під час останнього ув"язнення Євген сповідував віру адвентистів сьомого дня. Раніше попереджав про самогубство, потім переконав тюремних психологів, що передумав. Чоловік був розлучений, рідних не мав. Хворів на туберкульоз.

Судмедексперти на тілі Максимова та Комарницького не виявили слідів побоїв.

За десять днів в Україні повісилися ще два в"язні — у колонії N119 міста Борисполя Київської області та N31, що в райцентрі Ізяслав на Хмельниччині.

Зараз ви читаєте новину «У Стрижавській колонії повісилися двоє в"язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі