четвер, 04 вересня 2008 07:12

У смерті пішоходів власник джипа визнає провину частково

  Леонід Нефедович запевняє, що їхав зі швидкістю 80 кілометрів на годину, а пішоходи побігли під машину самі
Леонід Нефедович запевняє, що їхав зі швидкістю 80 кілометрів на годину, а пішоходи побігли під машину самі

29 серпня Автозаводський райсуд міста Кременчук на Полтавщині розглядав автомобільну аварію, яка сталася 5 квітня. Директор торгового дому "Тульчинка" 33-річний Леонід Нефедович збив джипом "Порш Каєн" трьох пішоходів. Євгена Бринова, 30 років, 25-річну Аліну та 30-річного Юрія Сохіних розірвало.

Суддя Тамара Сировєтнік відкриває засідання. Зала N3 не може вмістити всіх присутніх. Тих, кому немає місця, просять вийти. У приміщенні чергують сім міліціонерів. Нефедович сидить за ґратами. Голова постійно нахилена. Чоловіка захищає адвокат Григорій Сніжко. На попередньому розгляді Леоніда захищала вагітна дружина Яна. Цього разу її не було — 18 серпня жінка народила сина.

На засідання приходять мати загиблого Євгена Бринова Ольга Олександрівна, дружина Ірина Бондаренко, сестра Юрія Сохіна Ірина Пушкаревська. Потерпілих представляє Ірина Маленко.

Обвинувачений і адвокат проти журналістів у залі. Кажуть, преса спотворює факти. Суддя забороняє фотографувати Нефедовича.

— Запобіжний захід — тримання під вартою застосовують для підсудного, який може скоїти інші злочини, коли є достатньо доказів, що він переховуватиметься від слідства чи буде чинити тиск на судові органи. Мій підзахисний пообіцяв не порушувати цих правил, — говорить Сніжко. — Він позитивно характеризується, не має судимостей, має родину та роботу, в нього народився син. Пропоную змінити утримання під вартою заставою чи підпискою про невиїзд.

Тамара Сировєтнік іде в нарадчу кімнату. Присутні виходять на подвір"я суду. Ольгу Бринову запитують про суму відшкодування збитків.

— Якщо все відшкодували, то що, нам тепер мовчати? Вони зобов"язані були це зробити! — Бринова махає перед обличчям розірваним конвертом. — Мій син не носив таких дорогих кросівок, як цей убивця. А вигляд у нього симпатичний. Він усе знає, телевізор там дивиться.

Потерпілі під час суду заявляють, що вони отримали моральні та матеріальні відшкодування.

— Я прошу вибачення у батьків потерпілих. Зробив усе, що міг. Визнаю себе винним частково. Все мій автомобіль. Я мав максимально запобігти цій ситуації. Перед тим пройшов дощ, освітлення у місті погане. Метрів за 70 побачив трьох пішоходів між газоном і стоянкою таксі, а десь за 25 метрів вони почали бігти зліва направо в напрямку руху автомобіля. Я розгубився, не гальмував, — розказує Нефедович.

Чоловік запевняє, що рухався зі швидкістю 80 км/год. Відвозив додому товариша Ігоря Конюхова, який був напідпитку. Леонід зауважує, що спиртного не вживав. Здавати аналізи не хотів. Бо, мовляв, першу медичну допомогу йому надавали спиртовмісними препаратами. Нефедович не згоден з експертами, які встановили, що дощ падав після аварії, швидкість джипа становила 91 км/год, а пішоходи рухалися в іншому напрямку.

Суддя виходить із нарадчої кімнати. Нефедовича продовжують тримати під вартою. Наступне засідання призначають на 22 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У смерті пішоходів власник джипа визнає провину частково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі