субота, 26 липня 2008 07:08

У сиріт Зайцевих вимагають мільйон гривень

У сиріт Зайцевих вимагають мільйон гривень

Мільйон гривень вимагає адвокат Сергій Салов у трьох неповнолітніх дітей Зайцевих та опікунської ради Макіївської міськради на Донеччині. 22 липня справу слухав Кіровський райсуд Макіївки.

"ГПУ" писала про Світлану Зайцеву в номері від 7 лютого 2007-го. Макіївчанку, матір двох дітей, 2000 року звинуватили у вбивстві. Жінка сіла у в"язницю, там захворіла на туберкульоз. За півтора року затримали справжніх убивць і Зайцеву звільнили. Вона розповіла, чому підписала зізнання.

— Свєту дуже сильно били, — згадує її бабуся, 78-річна Євдокія Павлівна Оболенських. — На голову надягали целофановий пакет, погрожували позбавити материнства.

Зайцева народила третю дитину. Та хвороба прогресувала, і 3 квітня 2006 року жінка померла. Її мати Тетяна Бережна поскаржилася до суду. Від обласного управління Держказначейства та прокуратури вимагала 3,75 млн грн.

За смерть Світлани Зайцевої Ворошиловський райсуд Донецька змусив виплатити по 500 тис. грн її матері та трьом дітям. Нещодавно Тетяна Бережна померла.

Інтереси родини Зайцевих у суді захищав адвокат Сергій Салов.

— Тетяна Бережна виглядала як бомж, коли до мене прийшла, — каже адвокат. — Благала допомогти, грошей не мала. Ми підписали договір про допомогу, за яким у якості гонорару я маю отримати 50 відсотків від виграшу у справі. Завдяки моїй наполегливості суд виграли. Я витратив майже 50 тисяч гривень. Грошей мені не повернули.

Сергій Салов вимагає арештувати рахунки, на яких зберігаються гроші сиріт. Опіку над трьома дітьми оформила бабуся. Їхні права захищає колишній секретар Салова Максим Касьянов.

— Тетяна Бережна мала 10 класів освіти, — каже Максим. — Підписала його, не дивлячись, бо довіряла адвокату. Салов обіцяв відмовитися від грошей на користь сиріт, потім хотів судитися з опікунською радою за 250 тисяч, а тепер вимагає мільйон у дітей.

Наступне засідання суду заплановане на 5 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У сиріт Зайцевих вимагають мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі