вівторок, 03 лютого 2009 18:33

У морзі переплутали тіла покійниць

— Моя бабуся Марія Твердовська померла ввечері 18 січня. Їй було 90 років, — розповідає онука померлої 37-річна Яна.Бабуся виростила мене. Допомагала ростити й мою доньку. Крім неї, в мене немає рідних. Мама й тато померли.

Жінка зателефонувала в міліцію. Там сказали, що тіло завезли до моргу.

— Ми запланували похорон на 20 січня, — продовжує Яна. — Я зайнялася підготовкою. Поїхала в бюро ритуальних послуг. Дівчина, що оформляла замовлення, запитала, до якого моргу забрали бабусю. Я сказала — на вулиці Пирогова. Думала, що він один у Чернігові. Працівниця обдзвонила всі морги. Ніде бабусі не було. У головному міському морзі сказали: "Твердовська? Це та, що в рожевій косинці? Так її вже забрали ховати". Від того мені аж зле стало. Добре, що сиділа. Питаю, яка рожева косинка? Я ж одягу не передавала.

Яна пішла до моргу. Їй показали тіла трьох літніх жінок. Бабусі серед них не було.

— Працівниця моргу рилася в записах, повторювала: "Нічого не знаю". Я почала дзвонити до міліції. А в цей час мою бабусю вже відспівували в церкві на кладовищі Яцево. Ще б півгодини, і поховали б. Ледь дочекалася міліціонерів. Вони сказали, що бабусю везуть  уже назад.

Покійна Марія Твердовська — інвалід війни І групи, ветеран Міністерства внутрішніх справ. Працювала в жіночій колонії. Її ховали замість 84-річної Ольги Миколаївни Гвоздієвської.

— Наша бабуся померла 17 січня. Із моргу її забирала моя тітка, — розповідає онука Гвоздієвської Інна, 37 років. — Одяг на ній був той, що ми принесли. Вінчик насунутий на лоб, брів не видно, ніс схожий. Обличчя було накрите тюллю. Привезли до церкви на Яцево. Почали відспівувати. Відкрили обличчя. Тітка побачила, розкричалася. Спочатку ніхто нічого не зрозумів. Тут підійшла розпорядник похорону, сказала, що хтось шукає родичку. Аж тоді побачили, що і справді покійниця не наша. Кинулися до священика. Але він продовжив відспівувати. Сказав: "Без божої волі нічого не буває".

Від новини багатьом родичам і знайомим Гроздієвської стало зле.

— Як це — видати тіло іншої людини? Це все рівно що підмінити дитину в пологовому будинку, — обурюється онука. — Усі були шоковані. Бабусю привезли відспівувати пізніше. Із похованням затрималися.

Родичі покійниць поскаржилися на морг до міліції.

У міському морзі кажуть, що таке трапилося вперше. Після пригоди там завели  спеціальний журнал, провели бесіду з персоналом.

Зараз ви читаєте новину «У морзі переплутали тіла покійниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі