вівторок, 11 вересня 2007 07:02

У Лук"янівському СІЗО померли ще двоє затриманих

Увечері минулої п"ятниці в столичному СІЗО N13 стік кров"ю 28-річний Анатолій Попович. Він заточив алюмінієву ложку й потай від співкамерників порізав нею живіт, груди й вени.

Попович раніше працював у виправній колонії. У СІЗО сидів за побиття чоловіка, що призвело до смерті. Чекав вироку в загальній камері для працівників правоохоронних органів. За словами співкамерників, Анатолій дуже переживав. Казав, що не буде жити у в"язниці.

У ніч на суботу від серцевого нападу помер іще один затриманий — Ігор Кравцов. Лікарі констатували тромбоемболію — артерію забив тромб. Кравцов — член злочинної групи, яка убила щонайменше десять осіб. Його напарники засуджені до довічного ув"язнення, а Ігор чекав вироку суду.

— У в"язниці людина опиняється в таких умовах, що навіть здоровий організм дає збої, — пояснює голова Міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров. — А якщо затриманий уже мав хворобу, то тут вона загостриться.

Кажуть, у в"язниці за гроші можна купити таблетку, яка викликає серцевий напад. Так іноді чинять члени злочинних угруповань, на рахунку яких багато вбивств і тяжких злочинів. Так, мовляв, вони уникають покарання.

Із 5 липня у столичному СІЗО N13 померло 9 затриманих.

Зараз ви читаєте новину «У Лук"янівському СІЗО померли ще двоє затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі