вівторок, 15 квітня 2008 07:12

У Леоніди Дідик міліціонери забрали сумку зі шкарпетками

Автор: Фото: Олена ТАЛАЄВА
  Киянка Леоніда Дідик чекає на засідання Печерського районного суду столиці. Жінка вимагає від міліції відшкодування за вкрадені шкарпетки й капці
Киянка Леоніда Дідик чекає на засідання Печерського районного суду столиці. Жінка вимагає від міліції відшкодування за вкрадені шкарпетки й капці

Майже вісім тисяч гривень вимагає від Міністерства внутрішніх справ киянка Леоніда Дідик, 64 роки. Міліціонери Голосіївського райвідділу міліції забрали в неї сумку зі шкарпетками й капцями.

— Три роки міліція знущається над жінкою, — обурюється адвокат Олександр Андрійович.

Леоніда Василівна з чоловіком і сином живе в однокімнатній квартирі по вул. Волгоградській. Чоловік — пенсіонер, син — інвалід другої групи.

Майже 10 років тому жінка зареєструвалася приватним підприємцем. Щодня продає шкарпетки, рукавички, панчохи, капці поблизу пішохідного переходу на Центральному залізничному вокзалі.

9 листопада 2005-го Леоніда Василівна вийшла торгувати до  Голосіївського району. Місцеві міліціонери конфіскували сумку з товаром. Звинуватили в торгівлі у невстановленому місці. Суд зобов"язав сплатити 102 грн штрафу. Леоніда Дідик зробила це.

— Через два дні побігла в міліцію, — згадує жінка. — Показала їм ухвалу суду, за якою міліціонери мали повернути товар. А вони: "Ми тут і суд, і прокуратура, і міліція разом". Сумку не віддали.

Леоніда Дідик поскаржилась на міліціонерів. За кілька тижнів отримала відповідь. Начальник райвідділу пояснив, що сумку вкрали. Мовляв, конфіскований товар зберігають на складі фірми "Божена" по проспекту Науки, 43. Увечері 22 листопада 2005-го будівлю обікрав непрацюючий киянин Володимир Шевцов.

— Сказали, що бомж виніс і мою сумку, — обурюється Леоніда Василівна. — Йому дали три роки тюрми.

Понад два роки приватний підприємець вимагала повернути крам або гроші за нього. У січні 2008-го подала на міліцію до суду. Справу розглядає Печерський районний суд Києва.

— Згідно з законом шкода, завдана фізичній особі дією чи бездіяльністю органу державної влади, відшкодовується державою незалежно від вини цих органів, — пояснює адвокат Леоніди Дідик.

11 квітня мало відбутися чергове засідання, однак не прийшли представники МВС.

— Знову суд відклали, — зітхає жінка. — Мало того, що мене обібрали, так ще й товар оцінили по гривні за штуку. Хіба ж 27 пар капців купиш за 27 гривень? Три роки тому я купляла їх по 20 гривень за пару, а сьогодні відпускають по 30. 237 пар шкарпеток із ангорки оцінили в 237 гривень. А сьогодні такі коштують 9,50 за пару.

Зараз ви читаєте новину «У Леоніди Дідик міліціонери забрали сумку зі шкарпетками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі