пʼятниця, 01 лютого 2008 07:13

У Лахнів украли 2255 гривень

— Пораюся коло хліва, коли під"їжджають зелені "жигулі", — згадує 15 січня Федір Лахно, 65 років, із села Ємцева Долина Новосанжарського району на Полтавщині. — Виходить розпатлана жінка у шкірянці й туфлях на високих підборах. Попросила водички. Я до колодязя, а вона так несміливо: "Мені б кімнатної".

Чоловік зайшов до хати. Коли повернувся, в коридорі була циганка з немовлям. За хвилину з машини вийшло ще дві жінки. Одна тримала за руку господаря, друга швидко обнишпорила кімнату.

— Тільки вийшли — й до машини. Водій зразу ж рушив, жінки побігли за ним, — веде далі Федір Михайлович. — Я за ними. Як дійшли до траси, вони вскочили в машину. Номери я запам"ятав.

Федір Лахно до пенсії працював водієм. Його 69-річна дружина Валентина листоноша. Село розташоване неподалік траси Полтава—Кременчук.

— Коли жінка приїхала з роботи, в хаті все було перевернуте, — говорить чоловік. — Із шифанера зникло 2255 гривень. Це наша пенсія та сусідки. Валя їй завжди бере на пошті, а потім передає.

Циганки прихопили й мандарини зі столу. Правоохоронцям про пограбування повідомив Юрій Лахно, 44 роки, син господарів. Він із родиною живе в сусідньому селі Супротивна Балка.

— Ми одразу почали шукати машину, — каже начальник Новосанжарського райвідділу Валерій Джежелий, 36 років. — На  власника вийшли за номером мобільного. Його дав слюсар, який ремонтував ті "жигулі".

Роми на той час були на Закарпатті. У Свалявському районі вони вкрали понад 10 тис. грн, у Воловецькому — золотих виробів на суму близько 4 тис. грн. Затримали їх поблизу Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

— Працівники ДАІ зупинили розшукуване авто. Там було дев"ять дорослих і троє дітей, — розповідає Яна Холодна з Полтавського обласного управління міліції. — До Новосанжарського райвідділу їх везли двома машинами. Здавалося, що табір завітав. Одні повсідалися на підлозі й почали годувати дітей. Інші бідкалися, що хворі на туберкульоз, фіброми, серцеву недостатність. Кашляли, непритомніли, запевняли, що ні читати, ні писати не вміють.

У них було 750 євро, $1650 і 10 тис. грн. У машині лежали набори постільної білизни, сервізи, хустки, шкарпетки.

— Половина затриманих із Запоріжжя, решта — зі Слов"янська Донецької області, — каже Валерій Джежелий. — Харківські та закарпатські колеги підозрюють їх у трьох пограбуваннях, чернігівські у двох. Наслідили вони й у Львівській і Хмельницькій областях.

Затриманим загрожує до п"яти років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «У Лахнів украли 2255 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі