четвер, 14 серпня 2008 07:10

У фермера Андрія Ягича стріляли з рушниці

Автор: фото: Валентин ГОРДЄЄВ
  Фермер Андрій Ягич із села Зеленьків Тальнівського району Черкащини орендує в односельчан земельні паї. Упевнений, що його хоче залякати конкурент Руслан Лисенко
Фермер Андрій Ягич із села Зеленьків Тальнівського району Черкащини орендує в односельчан земельні паї. Упевнений, що його хоче залякати конкурент Руслан Лисенко

— Я саме з діжурки вийшов подивитися, чого це собака гавкає, а воно як бабахне!  Притиснувся до стіни, принишк. Чекав ще вистрілу. За ці дві-три хвилини чого тільки не передумав, — 47-річний фермер Андрій Ягич із села Зеленьків Тальнівського району на Черкащині згадує, як увечері 10 серпня в нього стріляли із мисливської рушниці.

Ягич орендує в односельчан 120 га землі. Вирощує пшеницю, соняшник і ячмінь. Техніку зберігає в гаражі колишнього колгоспу. Сторожує її через ніч із напарником 47-річним Олексієм Деркачем.

— Воно у вікно дробом вистрелило, — веде далі фермер. — Шибку розбило й занавєску порвало. Я почав дзвонити друзям і в міліцію. Першим прибіг односелець Саша Фурлета, заспокоїв. За півгодини міліція з Тального двома машинами приїхала. Собаки із собою не брали, бо дощ був.

Землі в зеленьківців орендують два фермери: Ягич і Руслан Лисенко, 37 років. Перший за пай видає селянам 700 кг зерна.

— А Лисенко дає лише по 400 кілограмів, — розповідає Андрій. — От люди й віддають свої землі мені. Скоро замість своїх 120 гектарів матиму 400–500. У Лисенка залишиться тільки 800. От мене й пробують залякати.

Ягич обіцяє додатково видати всім, хто перейде до нього, ще по 300 кг зерна. Мовляв, уже виділив для цього 60 т пшениці.

— Це провокація, дешева піар-акція, гнила та погана, — каже керівник приватного сільгосппідприємства "Зеленьківське" Руслан Лисенко. — Хочуть зробити з Ягича героя, постраждалого. Тоді під шумок учинять щось зі мною. За Ягичем стоять кримінальні структури, звідси й ці стрільби. Мені ще за годину до пострілу розповідали в селі, що в Ягича стріляли. Мовляв, це Лисенкова робота.

Свого конкурента Лисенко називає нелегалом:

— Він податків не платить, тому й видає людям по 700 кілограмів, а я податки плачу. Усім, хто переукладає договори на більший термін, я теж по 700 кілограм даю.

Начальник Тальнівського райвідділу міліції Олександр Крутій, 40 років, каже, що версій нападу мають багато. На сліди поки що не вийшли.

— В одному я впевнений: Ягича не хотіли вбивати, — каже Крутій. Про терміни розкриття злочину говорить неохоче. — Це якби город скопати, то я пообіцяв би впоратися за 5 днів. А тут які можуть бути терміни?

Зараз ви читаєте новину «У фермера Андрія Ягича стріляли з рушниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі