Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 07:07

У доньки фермерів Олени Петренко захоплюють землю

Фермери Надія та Микола Петренки з райцентру Берислав на Херсонщині п"ять років тому взяли в херсонському відділенні банку "Аваль" 150 тис. грн кредиту. Селяни прогоріли — негода знищила озимину на 700 га орендованої ними землі. Торгово-промислова палата України забов"язала всі банки списати фермерам борги. "Аваль" закрив позику Петренків, проте вимагає повернути відсотки по кредиту — 50 тис. грн. Майно і житло фермерів арештували.

У N376 "ГПУ" розповідала, що суд визнав підприємство Петренків "Світанок півдня" банкрутом і призначив ліквідатора — В"ячеслава Косовського.

— Подані банком угоди фальшиві, я їх не підписував, — запевняє Микола Петренко. — Мій підпис підробили.

6 липня Косовський призначив фермерам зустріч. Мав вилучати печатку й документи. Петренки чекали його вдома. Проте по обіді до будинку доньки фермерів Олени на околиці Берислава під"їхали три машини. Більш як десяток озброєних чоловіків і В"ячеслав Косовський розірвали металеву сітку на воротах і зайшли в двір. У Олени є 7 га її землі та ангар, які були в заставі в банку. Нині банкіри хочуть забрати їх за борги.

— Хазяї тут ми, — крикнув Косовський трьом охоронцям садиби.

Незнайомці пригрозили пістолетами. Охоронців замкнули. На ворота повісили свій замок і наказали нікому не виходити. Охоронці по мобілці зателефонували Миколі Петренку, й той викликав міліцію.

Побачивши міліцію, Косовський і кілька приїжджих вийшли за паркан садиби. Представились ліквідаційною комісією, проте посвідчень не показали. На території залишились чоловіки з написом на куртках "охорона". Сказали, що вони з "Титана". Зброю сховали.

Начальникові райвідділу міліції пообіцяли два комп"ютери

— Земля належить доньці по праву приватної власності з 2007 року, — обурюється Микола Петренко. — Є держакт. Косовський не мав права захоплювати чужу землю.

Заховані пістолети міліціонери знайшли. Охоронці не показали документів на право їх застосування.

Петренко поскаржився у райдержадміністрацію, прокуратуру і міліцію Берислава. Реакції поки що немає.

— Я чув, що начальникові райвідділу міліції пообіцяли два комп"ютери за закриття справи, каже Микола. — Та слідчий відмовився її закривати. Справу передали іншому.


Фермери згадують, що на них вже не раз нападали.

— Два роки тому, як ми тільки почали судитися з банком, у вікно нашої хати кинули армійський взривпакет і півторалітрову пляшку бензину, — згадує Микола. — Вибухівка упала на ліжко дитячої кімнати, де спали донька з подругою. Близько другої ночі вона вибухнула. Почала горіти постіль.

Тієї ночі 17-річна подруга доньки Юля попекла очі. Фермери викликали міліцію, але ті не приїхали. Наступного дня Надія Петренко привезла правоохоронців з Херсона. Нападу досі ніхто не розслідував.

Зараз ви читаєте новину «У доньки фермерів Олени Петренко захоплюють землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути