середа, 29 серпня 2007 07:04

У Ялті обікрали 220 туристів

До ялтинських міліціонерів від початку серпня кожного дня звертаються майже 20 відпочивальників, до яких злодії залізли у винайняте житло або яких обікрали на пляжі. Здебільшого це українці й росіяни, однак чимало іноземців, зокрема з Канади та Франції. Лише за минулий тиждень правоохоронці зареєстрували 108 крадіжок, за позаминулий — 112. У міському управлінні міліції вишиковуються черги з потерпілих, які приходять заявити про злочини.

— У нас завжди в курортний сезон крадуть багато, — каже прес-секретар міськвідділу міліції Ірина Коденко. — Та останнім часом просто бум. Через спеку курортники залишають двері й вікна найманих квартир відчиненими й на кілька годин ідуть на пляж. А крадій встигає обікрасти помешкання за 10 хвилин.

Курортники беруть із собою на пляж дорогі цифрові фотоапарати, відеокамери, мобілки, коштовності. Іноді навіть ноутбуки, веде далі Коденко. Усе це просто кидають на піску й біжать у море. Навіть коли бачать злочинця, не встигають вибігти й спіймати його.

Ноутбуки кидають на піску

Шукати грабіжників міліціонерам складно. За два минулі тижні вони розкрили 40 злочинів.

— Спіймати можемо лише по гарячих слідах, — пояснює Коденко. — Якщо людина заявить наступного дня, то вірогідність дуже мала.

Додає, що переважно крадуть не місцеві, а ті, хто їздить курортними містами у пошуках наживи.

Нині в Криму крім міліціонерів працюють додаткові вартові — солдати внутрішніх військ. Вони відвідують будинки і нагадують курортникам, що треба зачиняти своє житло. Минулого тижня про крадіжки повідомили на нараді керівників Ялти. Міська влада планує встановити на вулицях міста камери зовнішнього спостереження.

Зараз ви читаєте новину «У Ялті обікрали 220 туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі