Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 05:30

Трьохсантиметрові тріщини з'явилися в квартирі Раїси Приваліхіної

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Раїса Приваліхіна боїться ночувати у власній квартирі
Раїса Приваліхіна боїться ночувати у власній квартирі

"Я боюся жити у своїй хаті, — говорить 82-річна Раїса Приваліхіна із міста Дружківка Донецької області. — Стіни й стеля потріскалися, репнув лінолеум, розсипалися перестінки".

Раїса Андріївна — учасниця війни, мати-героїня. Виховала шістьох дітей. Троє її синів — ліквідатори Чорнобильської аварії. Зараз майже не ходить — має перелом стегна. Живе на другому поверсі панельної 6-поверхівки на вул. Космонавтiв, 9.

На першому поверсі раніше було поштове відділення №7. У квітні його викупив підприємець Олексій Ткачук. Почав ремонт, зніс підпірні колони, на які опиралися плити перекриття.

— Цілий місяць довбали кувалдами, — каже Раїса Приваліхіна. — Весь будинок двиготів. Дві машини цегли вивезли. А у мене в квартирі спочатку порвалися шпалери, потім опала штукатурка, впали перестінки. Дзвонила в жек. Прийшла інженер: "Это не опасно".

Тріщини у квартирі — 3 см завширшки.

Олексій Ткачук — чоловік Вікторії Ткачук, прокурора міста і племінниці колишнього генпрокурора Олександра Медведька. Зареєстрований підприємцем. Кажуть, він володіє мережею аптек, лікувально-діагностичним центром та похоронною агенцією.

— Учора мене викликала до себе наша прокурорша, — говорить 55-рiчний Вадим Привалiхiн, син Раїси Андріївни. — Лаяла за те, що мати поскаржилася на неї генпрокуророві. Загрожувала судом. Її ж покійний батько був братом колишнього генпрокурора. Сам Медведько — теж наш, дружкiвський. Можливо, тому Вікторія Олексіївна за останні роки виросла з медсестри до прокурора міста.

Будинок на вул. Космонавтiв, 9 здали в експлуатацію 1973 року.

— Усі пам'ятають, як його здавали, — каже Вадим Едуардович. — Потім зрозуміли, що під час проектування допустилися помилки. Усі перші поверхи зміцнили колонами. А Вікторія Олексіївна каже, що не було ніяких колон. І те саме каже міський архітектор. Тепер наш під'їзд висить у повітрі — можуть впасти всі п'ять поверхів. А от сусідні опираються на підпірні стійки, як і раніше.

Стіни потріскали у квартирах №47 і №48. Їх обстежила комісія з міськвиконкому. Привалiхiни отримали акт про те, що ушкодження можуть бути через рідину, яка накопичилася у підвалі.

Зараз ви читаєте новину «Трьохсантиметрові тріщини з'явилися в квартирі Раїси Приваліхіної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути