субота, 05 квітня 2008 07:10

Трьох людей задавив швидкісний поїзд

"Валік — це вже третій мій брат, якого ховатиму, — журиться 33-річна Олена Безпалько із селища Калинівка Васильківського району Київщини. — Шість років тому помер рідний брат Міша, торік пневмонія зморила Колю, а тепер і Валіка нема. Він — двоюрідний".

2 квітня о 17.05 на залізничній станції "Васильків-1" у Калинівці швидкісний поїзд N157 "Київ–Могилів-Подільський" збив трьох осіб. 28-річний Валентин Федорченко, його на рік молодша співмешканка Юлія й Андрій Волощук, 26 років, загинули на місці. Потяг поїхав далі за графіком.

Валентин — єдиний син В"ячеслава й Тетяни Палієнків. Вони живуть у селі Водотиї Брусилівського району Житомирщини. Чоловік мешкав і працював у Києві. Із першою дружиною розлучився, 4-річна донька Катерина залишилася з матір"ю.

— Валік постійно шукав, де більше заробити, — розповідає його двоюрідний брат Сергій Палієнко, 22 роки. Хлопець дивиться на пляму крові на колії за 50 м від хати. — То охоронцем, то на стройці десь. Останнім часом влаштувався грузчиком на оптовій базі на станції "Київ — Волинський".

Торік Валентин познайомився з Юлею із райцентру Фастів. Вона мала двох дітей від першого чоловіка. Жили разом.

— До нас часто приїжджали, — каже Сергій. — Це ж по дорозі. Наша хата недалеко від вокзалу.

1 квітня увечері Валентин з Юлею приїхали до родичів у Калинівку. Під час вечері обговорювали майбутнє весілля, яке планували влаштувати влітку цього року. А наступного дня чоловік посварився з коханою.

— Валік завжди був вспильчивий, ревнивий, — зауважує його сестра Олена. — Але ми не вмішувалися. Кажуть, вони самі стрибнули під поїзд. Ми в це не віримо.

Разом із закоханими загинув калинівчанин Андрій Волощук. Він дружив із Валентином.

— Навіть не знаю, що й думати, — каже 61-річний Микола Волощук, батько загиблого.

Вони з дружиною Аллою, 54 роки, виховали чотирьох дітей. Якову — 36 років, Володимирові — 32, Руслану — 28. Андрій — наймолодший. До пенсії Микола Васильович працював далекобійником, Алла Яківна й нині робить на одній із київських котелень. Мешкають у квартирі на вул. Калініна. Загиблий син був одружений. Дружина Оксана з 4-річним сином Андрієм живуть у селі Мотовилівка Фастівського району.

Валік постійно шукав, де більше заробити

Причини аварії має з"ясувати обласна транспортна прокуратура. Рятувальники, які прибули на місце пригоди, висловлюють тільки попередні версії.

— Удень 2 квітня двоє чоловіків і жінка випивали у привокзальному кафе, — зазначає керівник прес-служби Міністерства надзвичайних ситуацій Ігор Кроль. — Потім почали сваритися. Старший погрожував, що кинеться під потяг. Пішов коліями у фастівському напрямку. Друзі побігли за ним, хотіли повернути назад. Зав"язалася штовханина. Машиніст намагався гальмувати. Однак, ударивши одного, поїзд потягнув усіх трьох.


Електричка вдарила хлопців у спини

1 квітня о 14.00 електричка збила 21-річного Валерія Стародубцева й Олександра Лепетюха, 14 років. Це сталося на 28 км залізничної лінії "Дебальцеве–Штерівка", що неподалік селища Запоріжжя на Луганщині. Стародубцев помер на місці пригоди, Лепетюх — у лікарні.
— У нас тут зупинка, називається "28-й кілометр", — кажуть у селищній раді Запоріжжя. — Колій — дві. Хлопці йшли по одній у напрямку Штерівки. Назустріч, по іншій, їхав вантажний поїзд. Так грюкотів, що вони й не почули, як ззаду до них наблизилась електричка.
Машиніст резервного електровозу їхав зі станції Дебальцеве. Хлопців побачив за 100 м. Сигналив, увімкнув аварійне гальмування. Однак через грюкіт ті нічого не чули.
Валерій Стародубцев народився в місті Красний Луч на Луганщині. З батьком Олегом і матір"ю Людмилою жив на хуторі Артема неподалік міста Петрівське. Працював на шахті. Того дня повертався додому з роботи.
Олександр Лепетюх родом із російського міста Новошахтинськ. Його батька вважають зниклим безвісти. Хлопець жив із матір"ю 31-річною Інною Кодирєвою та вітчимом 35-річним Олександром Кириловим у селищі Ясиновський неподалік міста Ровеньки.
— Сашко гостював у бабусі, — кажуть у селищній раді. — А тоді саме повертався додому. Чого йшов по коліях — не знаємо.
Подробиці пригоди з"ясовує обласна транспортна прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Трьох людей задавив швидкісний поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі