середа, 18 лютого 2009 16:52

Трьох харків"ян убили за 100 гривень

Автор: фото: УНІАН
  Працівники міліції оглядають тіла на перехресті вулиць Тракторобудівна та Героїв Праці у Харкові вранці 5 лютого
Працівники міліції оглядають тіла на перехресті вулиць Тракторобудівна та Героїв Праці у Харкові вранці 5 лютого

Три тіла знайшли двірники вранці 5 лютого, коли прибирали сніг на перехресті вулиць Тракторобудівної та Героїв Праці у Харкові. Трупи лежали на стежці, яка веде від будинку до трамвайної зупинки.

— Я вийшла надвір, як завжди, десь о п"ятій ранку, — згадує двірничка Олександра Жмурко. — Мені ще донька Віта вийшла допомагати. Чистимо сніг, як дивлюся: біля пішохідної доріжки жіночка лежить. Зле їй стало, думаю. Гукнула доньці, щоб "швидку" викликала. Здалося, що це Пєтровна з нашого районного "Благоустрою". Та ні. Перевернули жінку, а вона вся холодна. На грудях видно, що колов хтось ножем. Чотири вм"ятини на пальто і майже чорна пляма крові. Пальці вона притискала до себе.

Жінки викликали міліцію. У загиблій упізнали 72-річну Ганну Супрун. Двірники продовжили прибирати.

— Тільки взялася за лопату, як Віта знову кличе, — веде далі Жмурко. — Мовляв, там якась червона смуга по снігу. Може, кров. Каже, пішли туди разом, бо я боюся. Не дай Боже, там іще один труп.

За 100 м побачили тіло 40-річного Миколи Коваля з сусіднього двору. На ньому виявили такі самі колоті рани. Неподалік знайшли вбитого 38-річного Дмитра Носова. Його шию та груди було поколото ножем.

Приїхали міліціонери. Опитали мешканців сусідніх будинків. Ніхто не чув галасу сварки чи боротьби, криків про допомогу.

— Батько був охоронцем у магазині, — розповідає Марія, донька Миколи Коваля. — Ніколи не пив, ні з ким підозрілим не водився. Того вечора пішов проводжати нашу стару знайому і не повернувся.

Підозрілих звуків не чули й продавці кіосків, які стоять над стежкою.

— Ми працювали всю ніч. Приймали товар пізно ввечері. Та й уночі не спали — виходили курити. Нічогісінько не чули, — розводить руками продавчиня Галина Макарова. — Тут якщо хтось між будинками свариться чи співає, то луна така йде, що всім чути.

— Людей убили між дванадцятою та другою ночі. Кожен ішов власним шляхом, — розповів Сергій Дягілев з обласної міліції. — На жодному з тіл не виявили слідів боротьби. Є припущення, що вбивця нападав зненацька.

Міліціонери затримали підозрюваних за 4 доби. За версією правоохоронців, людей вбили двоє хлопців 19 й 20 років.

— Вони пограбували Миколу Коваля, який повертався додому, — пояснює начальник обласної міліції Віктор Развадовський. — Забрали 100 гривень, ключі від квартири і вбили. А Ганна Супрун та Дмитро Носов бачили це все. Злочинці напали на свідків. Били ножем, доки не забили. Жінка отримала 25 колото-різаних ран, а чоловік — 15.

Підозрювані раніше сиділи у в"язниці за розбій та тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла людина. Обидва зізналися: вживають наркотики. Розповіли, що перед убивством пограбували ще дев"ятьох харків"ян.

Зараз ви читаєте новину «Трьох харків"ян убили за 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі