середа, 28 березня 2007 17:00

Три Олександри вбили депутата Савкіна

41-річного депутата міської ради Запоріжжя Віктора Савкіна застрелили торік 10 червня близько полудня. Куля влучила в голову, коли він під"їжджав на "мерседесі" до власної дачі в Ялті.

Савкін народився в Запоріжжі. Сидів у в"язниці за організацію злочинної групи. 28 серпня 1990-го вийшов і розпочав власний бізнес. За 16 років заснував в області підприємства "Агротекс", "Агро-хліб", "Реал" та інші. Кажуть, увесь зерновий бізнес області 2006-го тримали кілька осіб, серед яких був Савкін. Торік його обрали депутатом міськради від БЮТу.

— Убивство Савкіна розслідували найдосвідченіші оперативники, — зізнається 33-річний речник Головного Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Олена Мельник. — Відпрацьовували всі версії.

Виявилося, що в травні біля цієї ж дачі в Ялті невідомі підірвали автомобіль "лексус" директора запорізької фірми "Вест" Ігоря Мовчана, 42 роки. Живий власник розводив руками і пояснити нічого не міг.

27 липня був другий невдалий замах на Мовчана. Біля будинку N109 на вулиці Чарівна в Запоріжжі вибухнув чорний "мерседес", яким той керував. За будинком правоохоронці знайшли мертвого 23-річного Олександра Хіхло з селища Норвомиколаївка. Він підривав "мерседес" і загинув сам. Після вибуху тіло хтось відтягнув. За три дні затримали 29-річного земляка загиблого Олександра Куриленка.

— У кабінеті начальника Запорізького обласного УБОЗУ Куриленко зізнався, що підривав "мерседес" із Хіхло та Олександром Синачовим, — каже Олена Мельник.

8 серпня УБОЗівці затримали й Синачова. Він розповів, що Ігоря Мовчана за 300 тис. грн замовили обдурені конкуренти. Депутата Савкіна вбили помилково, бо переплутали з Мовчаном. Того дня обидва відпочивали на дачі в Ялті.

Минулого тижня Ялтинський міський суд засудив Олександра Куриленко до 15 років ув"язнення, Синачова — до 10.

— Із грудня минулого року наші працівники розкрили 34 навмисних убивства, — каже Олена Мельник. — Із них дев"ять — замовних. Ще сім убивств вдалося попередити, а замовників затримати.

Зараз ви читаєте новину «Три Олександри вбили депутата Савкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі