вівторок, 17 вересня 2019 07:10

Три будинки й п'ять машин згоріли через спалювання сухої трави

Автор: npu.gov.ua
  Пожежники майже дев’ять годин гасили вогонь у селі Любимівка Вишгородського району на Київщині
Пожежники майже дев’ять годин гасили вогонь у селі Любимівка Вишгородського району на Київщині

У селі Любимівка Вишгородського району на Київщині під час спалювання сухої трави спалахнула пожежа близько 14-ї 11 вересня. Вогонь знищив три будинки, п'ять легковиків, три гаражі й трактор.

— У селі більшість будинків — дачні. Люди приїздять на вихідні з Києва. Почалася пожежа біля дому Лариси. Того дня її родичі приїжджали. Певно, випалювали чагарники. Тоді вітерець був. Вогонь швидко понесло на сусідні двори. Люди нічого не могли вдіяти, — розповідає Світлана Тищенко з Любимівської сільської ради. — З місцевих особливо не було кому тушити, більшість — пенсіонери. Та й підступитися не було як, бо сильне полум'я. Шифер стріляв у різні боки. Перша пожежна приїхала за годину. О 16-й — ще п'ять. Тушили до півночі.

Найбільше зачепило обійстя киянина Віталія. Окрім будинку, втратив три автомобілі й трактор.

— Шкода чоловіка. З родиною сюди щовихідних приїжджав. Гарно господарювали — все покошено, прибрано. Город садили, трактором оброб­ляли землю. Через пожежу так засмутився, що говорити не міг, — продовжує Світлана Валентинівна. — А будинок господарів, звідки пожежа почалася, зовсім не постраждав. Не раз просили людей чагарники й суху траву прибирати, а не палити. Але дачники щоразу віднікувалися. Мовляв, нема коли з бур'янами боротися.

Справу розслідують поліцейські. Кримінальне провадження відкрили за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. За це загрожує штраф, два роки виправних робіт або три роки обмеження волі.

9 вересня на околиці села Заріччя Коростенського району Житомирської області згоріли вісім старих дерев'яних будівель, дві з них — житлові. Постраждала людина.

Вогонь поширився під час горіння сухої трави. Чи причетний хтось до її підпалу — встановлюють слідчі.

Через спалювання трави в селі Миколaївка Кpопивницького paйону без електропостачання лишилися шість сіл — Миколaївкa, Шостaківкa, Укpaїнкa, Коpлюгівкa, Івaно-Блaгодaтне тa Шевченкове.

— Близько обіду невідомі підпaлили тpaву. Вітpом вогонь поширився нa теpитоpію підстaнції, — повідомили в прес-службі Кіpовогpaдобл­енеpго. — Вигоpіло комутaційне облaднaння, пошкоджений тpaнсфоpмaтоp.

Ремонтні бригади відновили електропостачання близько 20-ї того ж дня. Підпалювача шукають поліцейські.

Зараз ви читаєте новину «Три будинки й п'ять машин згоріли через спалювання сухої трави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі