пʼятниця, 21 квітня 2017 06:15

Третьокласник Володимир Буртняк виніс із вогню брата й сестру

Автор: фото з особистого архіву родини Буртняків
  Володимир Буртняк із села Мушкатівка Борщівського району на Тернопільщині тримає на руках молодшого брата Максима. Разом були в хаті, коли там почалася пожежа
Володимир Буртняк із села Мушкатівка Борщівського району на Тернопільщині тримає на руках молодшого брата Максима. Разом були в хаті, коли там почалася пожежа

16 квітня в будинку сім'ї Буртняків у селі Мушкатівка Борщівського району на Тернопільщині сталася пожежа. Вдома були троє дітей — 9-річний Володимир, 4-річна Вікторія і 3-річний Максим. Батьки поралися в літній кухні. З вогню молодших брата та сестру виніс Володимир. Він — учень третього класу.

— Відчув запах диму й побіг до кімнати. Там гралися менші брат і сестра. Першою виніс на двір Віку, потім Максима. Вернувся у хату, вимкнув світло. Після цього побіг до батьків і сказав, що хата горить. Страшно не було. Переживав тільки за малих, — розповідає Володимир.

Вогонь спалахнув близько 16:00. П'ятеро рятувальників загасили пожежу за півгодини. За попередньою версією, полум'я почалося від грубки. Її розпалили батьки, щоб дітям було тепліше.

— У хаті чотири кімнати. Найбільше постраждали дві. Там згорів двоспальний диван, дерев'яні двері, тумби і вікно. Поплавилися шпалери. Між кімнатами дверей нема, то дим розійшовся по всій хаті. Що хата палає, не бачили. Якби не Вовчик, невідомо, чим би все закінчилось. Він у нас сміливий хлопчик, — розповідає мати дітей 28-річна Мар'яна.

Керівник пожежно-рятувальної частини Степан Коваль сказав, що хлопця висунуть на премію "Герой-рятівник року". Цю акцію щороку проводить Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Третьокласник Володимир Буртняк виніс із вогню брата й сестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі