середа, 27 червня 2007 07:01

Третьокласниці Любі Капцош на голову впала цеглина

По обіді минулого четверга 9-річна третьокласниця Любов Капцош гралася з дітьми у дворі будинку бабусі на вулиці Станіславського, 13 у місті Суходольську Луганської області. Попросила сусідського хлопчика Дениса дати покататися на велосипеді.

Тільки Люба взялася за кермо, як упала. З голови потекла кров. Перелякані діти розбіглися.

— До хати заскочила молодша донька і сказала, що Дениска в крові, — розповідає Денисова мама Марина. — Я в двері. Дивлюсь — а на порозі син. Руки в крові. Каже: "Люба сіла на велосипед і впала. На неї звалився камінь". Лечу на вулицю, а там у калюжі крові лежить Люба. Кров з голови летіла фонтаном. Вона ледь дихала, у грудях щось хрипіло й булькало.

Жінка почала робити штучне дихання й масаж серця. Третьокласниця померла в неї на руках.

У 30-річної Марини й 45-річного Федора Капцошів троє дітей: 7-річний і 11-місячні сини та старша Люба. Чоловік працює гірником на шахті "Дуванна" державного підприємства "Краснодонвугілля". Жінка доглядає дітей. Кілька тижнів тому Капцоші купили власний будиночок, затіяли там ремонт. Хлопців віддали доглядати бабусі, а Любу відправили в оздоровчий табір. Він знаходиться неподалік, у Суходольську, тому щовечора дівчинка приходила до бабусі ночувати.

— Ми приїжджали до Люби десь за годину перед бідою, — плаче Марина Капцош. — Вона ще підбігла, попросила грошей, хотіла ходити в басейн. Я дала, щоб не надокучала. Тоді вона до тата вчепилася — давай гратися. Вони побісилися трохи, побігали. Ми забрали молодшого сина й поїхали додому. За годину мені зателефонували на мобільний. Сказали, що донька знепритомніла. Я з переляку набрала Федю.

Батько вскочив у машину й помчав до тещі.

— Біля будинку ще стояла "швидка", — Федір Капцош ледь стримує сльози. — Лікар вже констатував смерть. Сказали, що доня померла миттєво, навіть нічого не зрозуміла.

Мешканці п"ятиповерхівки вже кілька років скаржились у ЖЕК і мерію на свій будинок, з якого падають шматки цегли. Кілька разів уламки падали під ноги людям. Та комунальники його не ремонтували.

— Я добре знаю цей будинок, — каже слідчий міської прокуратури сусіднього міста Краснодона В"ячеслав Солодников. — Мешканці й до нас зверталися не раз. У трагедії винні працівники ЖЕКу — вони не реагували.

Люба померла миттєво, навіть нічого не зрозуміла

Міський голова Суходольська заявляє, що вперше чує про аварійну хрущовку.

— Це нещасний випадок, яких відбувається море, — каже мер Сергій Якубов. — Питання взагалі не до мене, а до прокуратури. Особисто до мене ніхто не приходив.

Тіло дівчинки лежало на землі чотири години. Рідним не дозволяли його забрати. Потім відвезли в морг. 23 червня Любу поховали на міському кладовищі.

Прокуратура порушила кримінальну справу. Комунальників звинувачують у службовій недбалості.

Зараз ви читаєте новину «Третьокласниці Любі Капцош на голову впала цеглина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі