четвер, 02 жовтня 2008 07:04

Тіло Ганни Зварич півроку пролежало на смітнику

Понад шість місяців пролежало на смітнику тіло 59-річної миколаївки Ганни Зварич. Наприкінці вересня у вбивстві зізнався її квартирант Руслан, 29 років.

Ганна Миколаївна працювала швачкою на фабриці "Евіс". Із чоловіком жили у власній хаті в мікрорайоні Ракетна Роща. Виховали сина Романа. Хлопець отримував пенсію з інвалідності, у нього зрослися пальці на руці.

— Чоловік Ані помер років десять тому, — згадує 56-річна Марія Степанівна, сусідка Зваричів. — Аня залишилася з сином. Коли Рома вирішив вчитися на штукатура, інвалідність зняли. Тепер же все куплено, то й зняли. Грошей у них не було.

Наприкінці 2006 року Роман привів додому місцеву дівчину Альону Марчишину. Матері представив як наречену.

— Альону в нас називають мєсним секс-рексом, — розповідає Максим, 28 років. Чоловік товаришував зі Зваричем. — До Миколаєва вона приїхала з якогось села. До Роми вже мала дитину.

Позаторік Зварич сів до в"язниці. Ударив сокирою по голові неповнолітнього.

— Рома — такий добродушний, завжди всім помагав, — каже сусідка Марія. — А Альона підбиває людей на всякі дурниці. Через неї Рома й сів.

Ганна Миколаївна зосталася сама. Узяла квартиранта Руслана. Колись він мешкав із Марчишиною.

— Руслан помагав бабці, Ромі у в"язницю носив кабана (передачу. — "ГПУ"), — веде далі Максим. — Потім почав приводити в хату Альону. Старенька була проти, виганяла обох.

Жінка конфліктувала з квартирантом. 2 березня 2008 року раптом зникла.

Аня три ночі підряд снилася. Казала, що її вбили

— Аня пішла купувати хліб, — розказують сусіди. — Продавщиці сказала, що виганятиме Руслана. Більше її не бачили.

Сусіди цікавилися зникненням. "Вийшла заміж і в Сибір поїхала", "Здуріла й у психушці лежить" — відказував Руслан. Тим часом продовжував жити у хаті Зваричів. Із Альоною здавав на брухт хатнє начиння: бляхи, батареї, огорожі.

Жителі Ракетної Рощі не вірили квартиранту. Почали шукати самотужки. На смітнику неподалік хати знайшли сумку з документами Ганни Зварич.

— Мені якось Аня три ночі підряд снилася, — згадує сусідка 56-річна Надія Говорун. — Казала, що її вбили і закопали. Уві сні просила її відкопати.

Згодом сусіди написали колективну заяву до міліції.

— Ми встановили, що жінка писала листи у в"язницю сину, — кажуть слідчі Центрального райвідділу міліції Миколаєва. — Останнього він отримав навесні. Роман розказав, що родичів у них немає. Матір нікуди не могла поїхати.

Міліціонери допитали Руслана. Він плутався. Згодом зізнався у вбивстві. Показав, де закопав тіло. На голові у жінки була дірка від ударів палицею.

22 вересня Руслана заарештували. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Міліціонери з"ясували, що свого часу він винаймав квартиру в пенсіонера. Через несплату власник хати вигнав квартиранта. Після того загинув під час пожежі.

— Руслан — хороша людина, працював вантажником на металі, — неохоче говорить Альона Марчишина, 25 років. — Від нього ніхто такого не очікував. Ми з ним жили раніше. Він не пив, не курив. Сім"я у нього вроді благополучна: брат віруючий, сестра. Вони в Миколаєві живуть, а мама з батьком в селі. А розійшлися з ним, бо гуляв.

Альону відпустили. Однак сусіди думають, що вона причетна до вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Ганни Зварич півроку пролежало на смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі