вівторок, 19 листопада 2019 07:20

Тіло 14-річного Дениса Чаленка хочуть ексгумувати

15 листопада в Прилуках на Чернігівщині оголосили результати судово-медичних експертиз у справі про загибель 14-річного Дениса Чаленка. Його знайшли мертвим на коліях увечері 29 жовтня. Поліцейські наполягали, що хлопця збив поїзд. Батьки впевнені — Дениса вбили й поклали на рейки мертвого.

Послухати висновок експертів прийшли батьки загиблого та з півсотні місцевих. Встановили орієнтовний час смерті Дениса — від 21:40 до 22:40. Помер від набряку мозку внаслідок відкритої черепно-мозкової травми.

— Усі травми прижиттєві. Як хлопець їх отримав — поки що не встановили, — каже Максим Цуцкірідзе, заступник голови Нацполіції. — Провели 17 додаткових оглядів місця події. Вилучили багато речових доказів. Поліція зробила шість слідчих експериментів за участю очевидців — фельдшерів і працівників поліції, які виїжджали на місце події. Найближчим часом відбудеться слідчий експеримент з батьком загиблого хлопця.

Експертиза підтвердила, що хлопець у день загибелі вживав алкоголь. Але концентрація в крові була невелика — 0,32 проміле. Сліди крові, що неподалік колії помітив батько загиблого, Денисові не належать, за висновками експертів.

Батьки Дениса в оприлюднені результати не вірять. Готові на ексгумацію тіла сина, аби дізнатися правду.

— Експерти з Німеччини можуть її провести. Це дорого коштує. Але знайшлися люди, готові все оплатити, — каже батько Віктор Чаленко, 40 років.

За непрофесійні дії обіцяють звільнити сімох поліцейських, які розслідували справу.

Зараз ви читаєте новину «Тіло 14-річного Дениса Чаленка хочуть ексгумувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі