четвер, 15 липня 2021 06:26

"Тикав ножем і питав, як хоче померти"

11 липня помер 2-річний Михайло із села Девладове Криворізького району на Дніпропетровщині. 9 липня його порізав ножем співмешканець матері 28-річний Сергій ­Федотов.

26-річна Марина Петрухіна прожила із Сергієм півтора року. Сільрада виділила парі хату. Окрім Михайла, виховували ще двох старших доньок жінки. Кілька місяців тому вона вигнала чоловіка. Той хотів повернутися, погрожував.

У день трагедії за Михайлом наглядала сестра 7-річна Вікторія. Будинок був не зачинений. Федотов зайшов усередину й подзвонив колишній.

— Коли ми говорили, діти не кричали й не плакали. Просив помиритися, відмовила. Тоді почав шантажувати. Почула плач дочки і звук скотча, — розповідає Марина Петрухіна. — Віка розказувала, що Сергій зв'язав їм руки й затулив рота. Вона на колінах просила, щоб не чіпав. Але він почав знущатися з Міші. Тикав ножем і питав, як хоче померти. Доньку відпустив. Сказав, що дарує шанс вижити. Вона вилізла у вікно й побігла кликати на допомогу. Зустріла мою матір, яка поверталася з магазину. Син стогнав і стікав кров'ю. Були порізи на шиї та спині.

Почула плач дочки і звук скотча

Хлопчика у критичному стані привезли до Криворізької лікарні №8. Згодом доправили в дитячу обласну. Був у комі.

— У дитини діагностували смерть мозку, ушкодження кровоносних судин. Втратив багато крові. Весь час лежав у реанімації, підключений до апаратів, які підтримували життєдіяльність. Шансів вижити практично не було, — говорить керівник медзакладу Олексій Власов, 46 років.

Федотова затримали того ж дня. Ховався на горищі сараю покинутого сусіднього подвір'я. Перебуває під вартою.

— Я не збирався нападати на дітей. Хотів поговорити. Не знав, що дома немає дорослих. Говорив Марині: не провокуй мене, — каже Федотов на засіданні суду. — Пояснити свій вчинок не можу. Не знаю, що мене підштовхнуло. Не відмовляюся від того, що натворив. Але смерті дитині не хотів, інакше встромив би ножа повністю.

Зараз ви читаєте новину «"Тикав ножем і питав, як хоче померти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі