четвер, 11 лютого 2021 07:26

Тигр зламав шию працівникові зоопарку

У зоопарку міста Мена Корюківського району на Чернігівщині тигр 6-річний Шакур убив завідувача відділу хижих тварин Геннадія Жуковецького, 47 років. Трагедія сталася вдень 4 лютого, коли чоловік прийшов годувати звірів.

— Геннадій працював у нас із 2009-го. Відповідальний, сумлінний, акуратний. Завжди все робив за правилами і вчив цьому підлеглих — у нього у відділі шестеро людей, — розповідає директорка Менського зоопарку Зінаїда Максименко. — А того дня порушив техніку безпеки. Увійшов до тигра, не опустивши шибер. Мав переконатися, що звір ізольований в іншій секції вольєра. Треба заходити вдвох, а він був сам.

Напарник Микола Гуц каже, що годував дрібних тварин і попросив Жуковецького почекати. Але той пішов.

— На нього не схоже, щоб забув перекрити тигра. Геннадій на роботі ніколи не пив. Шакур кинувся на нього і вкусив за горло. Звернув шийний хребець — ймовірно, лапою чи головою вдарив. Фельдшер "швидкої" лиш констатував смерть, — говорить заступник директора зоопарку Леонід Воробей.

Відігнав звіра в інший кінець вольєра й витяг Жуковецького з клітки інженер з техніки безпеки. У поліції відкрили провадження за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Шакур живе в зоопарку в парі з тигрицею Галиною. Тварина спокійна, агресії не проявляв. Міг спрацювати інстинкт хижака, припускають.

— Звір поводився спокійно. Йому не треба бути занадто агресивним, щоб напасти. Для нього це нормально. Людина зайшла, він або перелякався, або захищав територію, — каже головна зоологиня Київського зоопарку Марина Шквиря.

У Геннадія Жуковецького залишилися дружина й дорослий син.

Ведмідь відірвав підлітку обидві руки

29 травня 2018-го в приватному мінізоопарку "Крайня хата" в селі Торське Заліщицького району на Тернопільщині левиця роздерла пазурами руку 13-річному хлопцю, який близько підійшов до вольєра.

7 березня 2017 року в Запоріжжі в лазні відвідувача пошматував лев, який був у клітці на території закладу. Чоловік занадто близько підійшов до ґрат. Залишився живий.

27 червня 2016-го у приватному звіринці міста Самбір на Львівщині лев напав на двох п'яних чоловіків, які намагалися його погодувати. Пошматував їм кінцівки.

2 вересня 2012 року у Вінниці ведмідь накинувся на співробітника зоопарку. Чоловікові ампутували травмовану ногу.

14 січня 2006-го в зоопарку міста Мена Корюківського району на Чернігівщині ведмідь відірвав обидві руки 16-річному Олегові Єрмоленку. Хлопець переліз огорожу, став близько до вольєра та повернувся до звіра спиною заради фото.

Зараз ви читаєте новину «Тигр зламав шию працівникові зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі