середа, 20 лютого 2008 07:12

Тарас Білозьоров зарізав двох людей

На очах у 6-річного Олександра Нечипоренка з хутора Надточії Харківського району 60-річний Тарас Білозьоров зарізав двох людей.

— То було 10 січня, якраз канікули, — згадує мати хлопця Ганна Нечипоренко, 32 роки. Жінка працює продавцем-консультантом у Харкові. — Сашко пішов до магазину по жуйку. Раптом до крамниці зайшов п"яний чоловік.

Купив пляшку пива, тут же почав пити. Попросив у 40-річної продавчині Ірини позичити грошей. Та відмовила й вимагала, щоб покупець вийшов із магазину. Це його розізлило. Чоловік ударив жінку ножем у груди.

— Сашко наш у сорочці народився. Коли почалася сварка,  догадався на вулицю не вибігати, — зауважує Нечипоренко. — Сховався за дверима й дивився в щілину.

За мить до магазину зайшов 19-річний експедитор Олег, який привіз свіжого хліба й молочні продукти. Білозьоров ударив і його ножем у груди.

— Експедитор помер у лікарні. А вбивця помітив хлопчика в кутку, —  каже підполковник Олександр Єрьомін зі слідчого управління обласної міліції. — Зрозумів, що малий усе бачив, однак пожалів його. Відкрив двері в комірчині й наказав тікати. Хлопчик побіг додому, перескочивши тіло продавчині.

— Прибіг і тільки: "Там сталося... Там ріжуть", — веде далі Ганна. — Я вискочила на вулицю, а біля магазину вже збиралися люди.

Міліціонери обійшли все село в пошуках нападника. Із дорослих його ніхто не запам"ятав. Звернулися до першокласника.

— Велике спасибі батькам, які попросили сина розповісти, — говорить начальник Харківського райвідділу міліції Олександр Семіног. — Хлопчик має чудову пам"ять. Розказав, які в нападника очі, ніс, рот. Із його слів художник намалював портрет. Сашко єдиний, хто сказав, що вбивця похилого віку. Інші свідки називали вік близько 40 років.

Тарас Білозьоров переховувався у коханки у Криму. Чоловік 36 років провів за ґратами. Його судили за тяжкі злочини, зокрема і за вбивство.

— Ножі ми виловили зі струмка, — розказує Олександр Єрьомін. — Один був зроблений із багнета, довжина леза — 28 із половиною сантиметрів. Чоловік захоплювався холодною зброєю.

За допомогу міліції Сашко Нечипоренко отримав велосипед і два томи дитячої енциклопедії.

— Синові вся та історія не минулася, — зізнається Ганна Нечипоренко. — Не спить ночами. Воджу його до психологів.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Білозьоров зарізав двох людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі