середа, 13 жовтня 2010 05:13

Священиків Києво-Печерської лаври дурив ювелір

2,5 кг золота вкрав 25-річний Віталій із вінницького підприємства "Антік", яке виготовляє ювелірні прикраси. За рік ошукав покупців на понад 3 млн грн. 30 вересня щодо нього порушили три кримінальні справи.

Віталій пробув на "Антіку" менше року.

— Керівник фірми — колишній директор заводу "Кристал". Головний бухгалтер теж там працювала. Привела влаштувати свого зятя. Директор без проблем його прийняв, — розповідає 44-річний Леонід Прокопчук з обласного управління з боротьби з організованою злочинністю.

Віталій працював майстром-ювеліром.

— Не дипломований, але роботу знав чітко. Його навчив родич. І згодом пішли замовлення як від звичайних людей, так і від священиків. Навіть були з Києво-Печерської лаври, — продовжує Прокопчук.

На фірму принесли 2,5 кг золотого лому. Віталій мав виплавити з нього вироби. Виготовив, однак ті почорніли. Виявилося, коштовний метал був лише в застібках. 9 вересня ювеліра затримали.

— Він не каже, куди ділися те золото чи гроші, які б міг за то виручити, — говорить Леонід Прокопчук. — Лише раз обмовився, що планував розводити свиней. Закупив велику партію поросят. Під містечком Летичів на Хмельниччині щось трапилося з машиною, і тварин довелося утилізувати.

Вінничанка 45-річна Марія Єгорова віддала Віталієві 50 г золота 999-ї проби. Той мав виготовити три золоті браслети.

— Їй теж підсунув підробку, — додає правоохоронець. — Коли ми привезли її на очну ставку, затриманий зробив вигляд, наче ту жінку ніколи не бачив. Він легко входить людям у довіру. Такий невзрачний, неопрятно вдягнутий. Але йому довіряли. Давали взайми великі суми, які він не віддавав. Зараз розводиться з молодою жінкою, мають спільну піврічну дитину. Мати дружини взяла їм у кредит квартиру, золото для роботи, обладнання. Оформила ліцензію на виробництво. А він одразу після народження доньки пішов, усього раз прийшов провідати. Приніс кілограм бананів і дві упаковки памперсів. Від нього вагітна ще одна. Її родина встигла видати зятьку 30 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Священиків Києво-Печерської лаври дурив ювелір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі