четвер, 28 жовтня 2010 04:05

Священика пограбували два Андрії

У селі Дунаїв Перемишлянського району на Львівщині двоє чоловіків у масках напали на місцевого священика греко-католицької церкви 58-річного Назарія Патирковського.

— Священик зі Львова. У нас править понад 35 років, — розказує 50-річний Петро Мартиняк, голова Дунаївської сільради. — Перед відправою на неділю завжди ночує в нашім селі на резиденції.

У дім увірвалися близько четвертої ночі. Вибили віконні рами. Священик спав. Його зв'язали та почали бити ногами. Вимагали сказати, де гроші. Коли той знепритомнів, зірвали з шиї золотий ланцюжок із хрестиком, забрали мобільний і 3,4 тис. грн.

— У домі були ще нагрудні священичі хрести. Забрали і їх, хоч вони цінності не мають, — каже Мартиняк. — Отець Назарій отямився десь на ранок. Розв'язався і побіг до паламаря. Той викликав мене, "швидку" та міліцію.

Міліціонери з'ясували, що нападали два Андрії: 32-річний місцевий і 38-річний  львів'янин. Обоє розлучені, не працюють. Їм загрожує до восьми років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Священика пограбували два Андрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі