четвер, 28 лютого 2008 07:01

Світлана Чумак звинувачує у зґвалтуванні міліціонера

Лейтенанта Жмеринського райвідділу міліції Вінницької області 30-річного Миколу Жилавського звинувачують у зґвалтуванні. Минулого тижня 24-річна Світлана Чумак написала заяву до прокуратури.

У номері від 15 червня 2007 року "ГПУ" розповідала про 19-річну Валентину Новицьку з села Біликівці Жмеринського району. Дівчина запевняла, що її зґвалтували троє міліціонерів: Микола Жилавський, Віталій Шевченко та Віктор Мельник. Мовляв, від одного з них народила доньку Ірину. Нині дівчинці 8 місяців. Світлана Чумак — подруга Валентини.

— Давно дружимо, — розповідає Світлана. — Я родом із Молдови. Жила з чоловіком на Донеччині. Та він став наркоманом, і я з двома синами переїхала у Біликівці. Тут мешкає моя мама. Все село тоді мені допомагало. Валя продукти торбами носила: то картоплі, то варення малим.

У вересні 2006-го дівчата пішли до лазні.

— Купили квитки, зайшли, а за нами Жилавський і Шевченко, — згадує Чумак. — Навіть не знаю, звідки вони взялися. Із ними був ще один. Жилавський називав його Віктором.

Розмовляємо зі Світланою у вінницькій квартирі її адвоката Ігоря Борисевича. Господар попереджає про відповідальність за заяву.

— Я не відступлюся, — каже Світлана. — Не можу дивитись, як ці подонки знущаються над Валею. Їм усе можна, бо вони міліціонери?

Жінка згадує про зґвалтування. Хвилюється.

— Ми сіли за столик збоку басейну. Вони попервах розмовляли спокійно. Потім Шевченко попросив Валю піти з ним в іншу кімнату. Я ще здивувалася. "Вони друзі", — пояснив Жилавський. Чую, Валя кричить, щоб їй дали спокій. Микола схопив мене в оберемок, перекинув через плече і заніс за перегородку. На кушетці зґвалтував. "Зараз буде другий", — сказав. Я вирвалася, закричала, що втоплюся в басейні. Третій кинув з-за столу: "Пішли, тут уже нічого не буде".

На крики про допомогу зайшла працівниця лазні. Попросила поводитися спокійно. Чоловіки пішли, а дівчата сіли біля басейну.

— Наплакалися тоді з Валею, — зітхає Світлана. — У неї була розірвана блузка. Після того я виїхала до Вінниці, змінила номер мобільного.

Наплакалися тоді з Валею. У неї була розірвана блузка

Розслідування справи за заявою Валентини Новицької триває 7 місяців. Поки що результатів немає. Дівчину не визнали потерпілою. На експертизу ДНК міліціонери погодилися їхати лише до Київського міського бюро судово-медичної експертизи. Від послуг незалежних експертів відмовилися. Міліціонери досі працюють. За цей час у матеріалах слідства з"явилися покази трьох чоловіків. Вони запевняють, що мали статеві стосунки з Валентиною. Згодом чоловіки розповіли журналістам, що не розуміють, звідки взялися їхні свідчення.

— Міліціонери дзвонили мені на мобілку і наказували з"явитися в прокуратуру, — згадує 20-річний Максим Савицький зі Жмеринки, друг Валентини. — Сказали дати покази, що спав із Валею. Але на момент зґвалтування я був на заробітках за кордоном. Мене змусили підписатися під показами, навіть не дали прочитати.

Валентина з донькою нині переховуються.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Чумак звинувачує у зґвалтуванні міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі