середа, 25 липня 2007 07:00

Суддю визнали невинним у наїзді машиною на двох людей

Cлідчий відділ обласної прокуратури Луганщини закрив кримінальну справу за фактом пригоди 22 травня на вулиці Будьонного в Луганську. Увечері того дня суддя господарського суду області 35-річний Олександр Закропивний на пішохідному переході на смерть збив машиною 29-річну Світлану Каніщеву та 6-річного Микиту. Хлопчик — син друзів Світлани та Володимира Каніщевих.

Очевидці розповідають, автівка їхала зі швидкістю близько 120 км/год. Ударом жінку відкинуло на 5 м і відірвало ногу. Хлопчик відлетів ще далі. Його кросівки знайшли за 20 м від перехрестя. Суддя Закропивний зупинив машину, вискочив із салону й побіг геть. Після того зупинив авто "беркутівців" й зізнався в скоєному.

Чоловік Світлани 30-річний Володимир Каніщев отримав поштою повідомлення про закриття кримінальної справи.

"22 травня 2007 року близько 23.30 водій Закропивний А. В. керував авто марки "Фольксваґен Пассат" і рухався вулицею Будьонного зі швидкістю 60 км/год, — ідеться в ньому. — У цей час перехрестя вулиць Будьонного й Дальнєвосточної переходили пішоходи Каніщева Світлана 1978 р. н. і Шевченко Микита 2001 р. н. Досягнувши середини проїжджої частини, зупинилися, побачили автомобіль і, порушивши вимоги Правил дорожнього руху п.4.14, не запевнились у безпеці руху, не оцінили швидкості руху й, нехтуючи власною безпекою, продовжили рух. Тим самим позбавили Закропивного можливості запобігти наїзду... В крові потерпілої знайдений алкоголь, який свідчить про сп"яніння середньої тяжкості".

Володимир Каніщев каже, що суддя Олександр Закропивний приходив до нього. На рахунок доньки Світлани поклав $3 тис., які та отримає у 18 років. Просив чоловіка написати заяву, що він не має ані моральних, ані матеріальних претензій. Обіцяв за це 15 тис. грн. Володимир відмовився.

— Я не продавав свою дружину й не буду брати відкупні за її смерть, — каже він. — Писатиму скрізь, куди зможу, щоб відновили слідство.

Нині суддя працює на тій же посаді. Слідчу експертизу проводив Донецький науково-дослідний інститут судових експертиз.

Зараз ви читаєте новину «Суддю визнали невинним у наїзді машиною на двох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі