середа, 22 серпня 2012 07:00

Суд визнав живим Володимира Трусова

Автор: фото з сайта www.mediavolna.crimea.ua
  Володимир Трусов із кримського міста Джанкой півроку не отримує пенсії, бо його вважають мертвим. Йому досі не відновили документи
Володимир Трусов із кримського міста Джанкой півроку не отримує пенсії, бо його вважають мертвим. Йому досі не відновили документи

10 серпня Окружний адміністративний суд Криму визнав 64-річного Володимира Трусова з міста Джанкой живим. Наказав загсу відновити йому документи. Володимир Трусов вимагав цього понад півроку.

— В Джанкой мы с женой переехали 40 лет назад, — Володимир Трусов затягується цигаркою без фільтра. Cидить на целофановому мішку біля смітника на околиці Джанкоя. Поряд стоять дві картонні коробки з речами і картата торба. — Родился сын, но у нас не сложилось. Разошлись. Сейчас она уже умерла, сын в Москве, меня не признает.

Трусов працював різноробом на будівництвах. Свого помешкання не має.

— Ніколи в житті на вулиці не жив, — додає. — Непогано заробляв, було чим за квартиру платить. А років три тому стали відмовляти ноги. Сестра Валя забрала до себе, прописала. У неї велика хата на вулиці Транспортній, 93. Мені виділила літню кухню. Все було нормально, пенсію отримував. А торік у грудні чекаю-чекаю — нема.

— А ноги хворі, лікувати треба, — продовжує Володимир Трусов. — Пішли з сестрою розбиратися. Показуємо документи: де пенсія? А там: ви вже мертві і документи не дійсні. Де ми тільки не ходили — міліція, загс, пенсійний фонд, прокуратура. Навіть у Київ писали. Скрізь одне: мертвий — і все.

Виявилося, 28 жовтня 2011 року на смітнику міліціонери знайшли тіло місцевого безхатька. Думали, що то Трусов. Органи державної реєстрації скасували його документи.

У квітні померла сестра Володимира. Племінник продав хату.

— Приходить новий хазяїн: а ти хто такий? Прописки немає — вимітайся. Прийшлося на старості на вулицю йти. Родичів немає. Добре, що сусіди підтримують.

За Трусовим доглядає сусідка Ольга Гайдас. Ходила на особистий прийом до міжрайонного прокурора Сергія Будаковського. Прокуратура підготувала заяву в Окружний адміністративний суд з вимогою анулювати запис про смерть.

— По закону недостатньо прийти і сказати: я — живий. Це треба довести у суді, готувати документи, — каже Сергій Будаковський.

Володимир Трусов поки що не бачив рішення суду про те, що він живий. Суд мав до 20 серпня надіслати його до загсу та Пенсійного фонду.

— Дасть Бог, восени буду пенсію отримувати, — сподівається. — З грошима легше кришу над головою знайти.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав живим Володимира Трусова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі