пʼятниця, 23 листопада 2012 00:45

Суд переніс оголошення вироку вбивцям Оксани Макар

Автор: фото з сайта www.news.pn
  Євген Краснощок і Артем Погосян (праворуч) готувалися 20 листопада почути свій вирок. Задоволені, що суд планує розмежувати їхню провину
Євген Краснощок і Артем Погосян (праворуч) готувалися 20 листопада почути свій вирок. Задоволені, що суд планує розмежувати їхню провину

— Моя доченька мучилась, и все ради того, чтобы доказать обществу, что эти трое — негодяи, — до Центрального райсуду Миколаєва зранку 20 листопада заходить 41-річна Тетяна Суровицька. Тут мають оголосити вирок 22-річному Артемові Погосяну, 23-річному Євгенові Краснощоку і 24-річному Максимові Присяжнюку. 9 березня вони зґвалтували, побили і підпалили 18-річну Оксану Макар.

Справу заслуховує колегія суддів.  Прокуратура вимагає для Краснощока довічного ув'язнення, Присяжнюка  — 15 років тюрми, Погосяна — 14 років.

Cекретар суду каже, що колегія суддів не дійшла єдиного висновку, тому оголошення вироку переносять на 27 листопада.

— Репетиція пройшла успішно. Не удівлюсь, якщо 27-го їм винесуть м'які вироки, — говорить жінка у чорній куртці. — Якщо колегія вже зараз не доходить єдиного висновку, в підсудних є шанси не сісти.

Тетяна Суровицька у темно-коричневій шкірянці й чорний брюках. Волосся пофарбоване у темно-рудий колір, на плечі велика сіра сумка. Її підтримують адвокати.

— Я обратилась к суду, пусть этих мерзавцев посадят навсегда, — гарячкує Тетяна. — Пусть на земле на троих подонков станет меньше. Но прокуратура плюнула в лицо всему обществу. Мы требуем пожизненное для всех. Не сдадимся. Адвокати просять визначити міру провини кожного окремо.

— Оксана сама спровокувала хлопців, аби отримати від них гроші, — запевняє Лариса Завадська, захисник Євгена Краснощока.

— Дівчину допитали тільки раз, і то вона була під впливом сильнодійних препаратів. Сказала, що її хтось ґвалтував і в темній кімнаті були нібито троє. Слідство провели недбало, — додає Антон Долгов, адвокат Максима Присяжнюка.

— Вина Погосяна не доведена, — каже Іван Чуб, захисник Артема Погосяна. — Він сам ледве життя не втратив. Після того, що сталося, Краснощок пропонував Присяжнюку "прибрати" свідка. Біологічна експертиза не довела, що Артем мав статеві стосунки з Оксаною. Її кров на Артемових штанях могла бути з її пальця — дівчина розбила чарку на кухні.

Чуб запевняє, що Погосяна треба виправдати. Він, мовляв, Оксану не душив, не ґвалтував, не брав участі у змові, бо того дня тільки познайомився з Присяжнюком та Краснощоком.

Зараз ви читаєте новину «Суд переніс оголошення вироку вбивцям Оксани Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі