вівторок, 11 квітня 2017 07:15

Суд не повернув Лозінського до в'язниці

— Заяви про скасування дострокового звільнення Віктора Лозінського — завчасні. Відповідного рішення не було. Справу направили нa повторне слухaння в Aпеляційний суд Київської облaсті. Підставою для перегляду стали процесуальні порушення з боку судді під час першої апеляції, — прес-секретар Вищого спеціалізованого суду Ніла Мартинюк коментує заяву генерального прокурора Юрія Луценка.

Минулого тижня він повідомив, що екс-нардепа "бютівця" 53-річного Віктора Лозінського можуть повернути до в'язниці відбувати покарання:

"Вищий спеціалізований суд скасував ухвалу Апеляційного суду Київської області про умовно-дострокове звільнення Лозінського від відбування покарання на невідбутий термін — 1 рік 11 місяців 8 днів".

Екс-нардепа затримали 1 березня 2010-го. Дніпровський райсуд Києва ув'язнив його на 15 років за вбивство єгеря із села Грушка Благовіщенського (тоді — Ульянівського. — ГПУ) району Кіровоградської області 53-річного Валерія Олійника. На підставі "закону Савченко" Лозінський подав прохання про умовно-дострокове звільнення. 25 лютого торік Бориспільський міськрайонний суд задовольнив його. Прокуратура подала апеляцію.

Зараз Віктор Лозінський перебуває за кордоном. Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Сегодня". Сказав, що повернеться за тиждень.

Після ув'язнення Лозінського його однопартійці по "Блоку Юлії Тимошенко" Андрій Кожем'якін та Володимир Пилипенко запропонували тодішньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку нагородити його медаллю за знешкодження озброєного браконьєра. Відзнаки колишній "бютівець" не отримав.

Зараз ви читаєте новину «Суд не повернув Лозінського до в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі