середа, 09 січня 2019 00:25

Студента 25 разів ударив ножем сусід по кімнаті

П'ятикурсник університету "Львівська політехніка" 21-річний Юрій три тижні був у комі після нападу 17-річного сусіда по кімнаті. Той ударив його 25 разів ножем у грудну клітку і шию. 22 грудня Юрій опритомнів.

— Було близько шостої вечора. Я сидів за ноутбуком, — розповідає Юрій. — Сусід розпитував мене за навчання. Все було мирно. Раптом відчув гострий біль у шиї. Не встиг зрозуміти, що коїться, як послідували інші удари ножем. Коли вирвався, з третього поверху збіг на перший до коменданта. Там впав. Що було далі — не знаю.

— Раніше з ним не конфліктували. Чого так зробив — уявлення не маю, — додає.

Після нападу першокурсник Львівського університету внутрішніх справ порізав собі вени. Обох студентів забрали до реанімації. Вихід із коми Юрія лікарі називають дивом. Поранення були смертельні.

— Того дня подзвонив лікар "швидкої" і сказав, що везуть важкого пацієнта, — говорить хірург міської лікарні 35-річний Олег Зубенко. — Чоловік мав п'ять чи шість ран на шиї, одна з яких глибока. У таких випадках більшість людей помирають на місці.

Сонна артерія була сильно пошкоджена. Не кровоточила, бо там утворився згусток крові, — додає Зубенко. — На допомогу викликали судинного хірурга, професора Ігоря Кобзу. Студента прооперували, відновили кровоток.

На час операції Юрій був у комі. Переніс інсульт. Його підключили до штучної вентиляції легень.

— За 40 років роботи це третій випадок, коли пацієнт із таким пораненням вижив. Зі студентом — найважчий, — каже Олег Зубенко. — Попри це чоловік швидко відновлюється — їсть, рухається.

Весь час поруч із Юрієм у лікарні була його мати Галина.

— На третьому тижні забігла в палату й побачила, що син позіхає, хоч і непритомний. Я серцем відчула, що одужає, — говорить Галина.

Батьки Юрія витратили понад 50 тис. грн на лікування сина. Родина нападника на зв'язок не виходить. У поліції справу розслідують за статтею "Завдання умисних тяжких тілесних ушкоджень".

Зараз ви читаєте новину «Студента 25 разів ударив ножем сусід по кімнаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі