пʼятниця, 28 січня 2011 06:00

Станіслав Смілянець помер від козячого молока

Автор: фото з архіву Катерини Смілянець
  Станіслава Смілянця матір з народження годувала козячим молоком
Станіслава Смілянця матір з народження годувала козячим молоком

4-місячний Станіслав Смілянець із села Городецьке Уманського району на Черкащині помер 15 січня. Лікарі впевнені, що через козяче молоко. Ним його годувала мати. Катерина Смілянець, 24 роки, у смерті сина звинувачує медиків.

— Стасік болів, — каже Катерина. — 10 днів пролежали у лікарні з бронхітом. Потім нас виписали, але наче кашель знову вернувся. Ми поїхали назад, пролікувалися ще п'ять днів. Малий здоровий, 12 січня нас виписали.

13 січня у малого піднялася температура до 37°С.

— Врачі не радили різко її збивати, — продовжує вона. — 14-го температура впала до 36. Все добре було. Веселий був, гарно поїв, покакав. Я положила його спати. Все було як завжди. У пів четвертого ранку почула, що якось дивно дихає. Визвала таксі і поїхали в больницю.

У лікарні хлопчику стало гірше.

— Бачу, плаче. А лікарі почали заповняти документи, щось писати. Взяла на руки і сама занесла в дитяче відділення. Медсестра забрала його, поставила капельниці. Він уже кричав. Тоді почав синіти. Я злякалася. Малого забрали в реанімацію і визвали туди всіх докторів.

За кілька годин Станіслав помер.

— Сказали, що від козиного молока, дітям його давати не можна, — говорить батько Андрій Смілянець, 29 років. — Як це так? Ми старшу донечку ним вигодували. Їй 7 років, здоровеньке дівчатко. Якби від молока, то до 4 місяців він на ньому не прожив би. Це все від ліків.

Деталі пригоди з'ясовує районна прокуратура.

— Мама казала, що годує сина козиним молоком, про пропорцію розведення з водою не казала, — говорить Олександр Новаківський, заступник головного лікаря райлікарні. — Для 4-місячної дитини козине молоко дуже шкідливе. Дитина не виробляє ферментів, які розчиняють білки козиного молока. Дитяча підшлункова залоза не перетравлює козеїн.

Зараз ви читаєте новину «Станіслав Смілянець помер від козячого молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі