середа, 08 грудня 2010 03:30

Справу Пукача розслідували

Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи Олексія Пукача. Колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе, нападі на члена Київського громадського правозахисного об'єднання "Ми" Олексія Подольського та знищенні документів Департаменту оперативної служби МВС.

Слідство встановило, що Пукач убив Ґонґадзе в ніч на 17 вересня 2000 року. Так наказав йому тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко.

Нагадаємо, журналіст Георгій Ґонґадзе зник 16 вересня 2000 року. За кілька місяців у лісі біля райцентру Тараща Київської області знайшли тіло без голови. Експерти вважають, що воно належить Георгію.

2008 року за вбивство сіли до в'язниці троє колишніх працівників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України — Валерій Костенко, Микола Протасов, Олександр Попович. Отримали від 12 до 13 років в'язниці. Їхнього начальника Олексія Пукача затримали в липні 2009-го в Житомирській області. Тепер він під арештом.

Зараз ви читаєте новину «Справу Пукача розслідували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі