понеділок, 09 квітня 2007 16:44

Школярку Ярославу Артемчук убив коханець матері

Тіло 13-річної киянки Ярослави Артемчук знайшла тітка Оксана зранку 24 березня. Племінниця лежала у калюжі крові.

Учениця столичної школі N223 Ярослава Артемчук жила з тіткою та 12-річним братом Богданом у квартирі на вулиці Закревського на київському житловому масиві Троєщина. Сусіди трохи недолюблювали восьмикласницю. Кажуть, вона була дивакуватою. Її психічно хвора мати мешкала з другим чоловіком в іншому районі Києва.

— Вона могла напасти на п"яного перехожого й ради забави тріснути його по голові, — каже 20-річний сусід Юрій. — Обматюкати того, хто йде попереду. Пацанкою була.

23 березня, у п"ятницю, Ярослава попросилася в тітки на день народження до подруги. Обіцяла повернутися о дев"ятій вечора. Тітка Оксана працює охоронцем у нічну зміну. Погодилася відпустити племінницю за умови, що та зателефонує з дому у вказаний час.

О дев"ятій ніхто не подзвонив. Домашній телефон теж не відповідав. Оксана попросила сестру приїхати й дочекатися доньку самій. Мати Ярослави хворіла, тому поїхав її 40-річний чоловік — вітчим Ярослави. Він родом із Єгипту, приїхав до Києва кілька років тому. Спочатку жебракував, а рік тому познайомився з матір"ю Ярослави. Почав жити з нею. Сусіди кажуть, він ніколи не працював, погано говорить російською. Єгиптянина називали "індусом".

 Сусіди скидались Артемчукам на похорон

Чоловік знайшов у квартирі на Закревського дві пляшки горілки й вино. Доки чекав, усе випив. Потім вийшов надвір по Ярославу. Восьмикласниця повернулась об одинадцятій вечора. Сусіди бачили, як "індус" зустрів її біля під"їзду, кричав, а потім схопив за волосся й ударив об стіну. Затягнув до квартири. Кілька годин безчестив восьмикласницю неприродним способом, потім ґвалтував розбитими пляшками. Дівчина опиралася доки не знепритомніла. Коли захрипіла, вітчим схопив на кухні ножа й перерізав їй горло. Рана була від грудей до хребта. "Індус" залишив падчірку у калюжі крові.

— Першого дня міліціонери метушились, ходили розпитували, — розповідає сусідка Олена, 20 років. — Забрали тітку Оксану до райвідділу. Вітчим увесь цей час був квартирі й за всім спостерігав.

Районом поповзли чутки про маніяка-ґвалтівника. Міліціонери підозрювали двох однокласників Ярослави, з якими її бачили напередодні.

За три дні у квартирі матері слідчі знайшли закривавлені джинси та светр "індуса". Єгиптянин зізнався у вбивстві й показав у сміттєпроводі в будинку закривавлені розбиті пляшки. На допиті розповів, що Ярослава попросила грошей. Він дав 10 грн, та падчірка вимагала 200. Це його розлютило, за що й зарізав восьмикласницю. Зґвалтування пояснити не може.

Позаминулого вівторка правоохоронці відтворювали злочин. "Індус" показав усі деталі пригоди. Аби залишилась кров, тіло вночі носив по всьому будинку. Виволік на руках до дев"ятого поверху, підняв до драбини, що веде на дах. Хотів зімітувати, ніби Ярослава намагалася втекти. "Індуса" заарештували.

У середу 29 березня Ярославу поховали. Сусіди скидались Артемчукам на похорон.

— Я десятку дала, моя сусідка — 14 гривень, — каже Олена.

Знайомі припускають, що Ярослава, як і мати, була божевільною, бо неадекватно поводилася. Натомість у школі її називають відмінницею. Тітка Оксана переїхала до сестри.

Зараз ви читаєте новину «Школярку Ярославу Артемчук убив коханець матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі