середа, 14 березня 2007 16:50

Школярку Яну Попенко знайшли в річці мертвою

8-річну Яну Попенко, про зникнення якої "ГПУ" писала в N44 від 14 березня, виявили в річці Виженка в однойменному селі Вижницького району Чернівецької області.

— Я якраз з обіду поверталася, по селу вже казали, що знайшли дитинку Попенків, — розповідає секретар Виженської сільради Віра Клим, 56 років. — А вже після четвертої міліціонери поклали дівчинку в машину й повезли до Чернівців на експертизу.

Другокласницю Яну шукали з вечора 7 березня. Дитина втекла з дому. Батьки, які перед тим посварилися, підняли на ноги все село, викликали міліцію із собакою та рятувальників. Сільський голова Юрій Головач зібрав зо два десятки добровольців. Чоловіки кілька разів пройшли навколишні ліси, оглянули кожен закуток.

Тіло мертвої Яни побачили в річці за 300 м від будинку її батьків. До того пошукові групи кілька разів оглядали річище, зокрема закрут на воді. Гірська річка Виженка у цю пору мілка.

— Вода прибуває хіба у паводок, і то на п"ядь вгору піднімається, — каже Віра Клим. — А зараз річка чиста, аж камінчики видно. Течія нічого не нанесла.

Селяни подейкують, що дитина у річці опинилася вже мертвою — від води тільки шкіра на руках побіліла, а тіло збереглося. Батьків Яни, 33-річного Василя і 30-річну Василину, у вівторок викликали до райвідділу міліції. Свідоцтва про смерть дівчинки у сільраді не виписували — чекають на результати судово-медичної експертизи.

Зараз ви читаєте новину «Школярку Яну Попенко знайшли в річці мертвою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі