вівторок, 18 березня 2008 07:08

Школярки побили вчительку-практикантку

У середній школі N33 в Житомирі 27 лютого школярки побилися зі студенткою-практиканткою. Кожен перекладає вину на іншого.

— Навряд чи захочу стати педагогом після того, що трапилося, — зізнається 18-річна Маргарита Білецька.

Дівчина навчається на другому курсі Інституту журналістики та філології Житомирського державного університету ім. Івана Франка. Родом із села Ріжки Житомирського району. Її 50-річний батько Михайло на пенсії, мати Марія, 39 років, працює секретарем сільради.

У Житомирі Маргарита живе з тіткою. 27 лютого проходила пасивну практику у 33-й школі. Спостерігала, як учитель веде урок і занотовувала все. На перерві обідала в їдальні. За столиком навпроти побачила чотирьох дівчат.

— Вони кричали, чого я на них дивлюся, — згадує практикантка. — Говорили, що хочу нанести порчу, погрожували. Після уроку історії я спускалася з одногрупницею з четвертого поверху. Раптом хтось позаду почав смикати мене за волосся. Раз так смикнули, що впала на сходи. На мене напали двоє школярок. Били ногами по шиї, спині. Інші двоє дивилися й підбадьорювали їх.

Маргарита запевняє, що за бійкою спостерігали семеро її одногрупниць.

— Стояли і мовчали, — обурюється дівчина. — Викладачі пояснили потім, що якби хтось втрутився, то повиганяли би з університету. Ми ж повнолітні, а учні — ні.

Чотирьох дівчат затримав директор школи. Христина Гуслякова ходить у сьомий клас. Євгенія Свириденко, Ірина Хабчук та Юлія Шевчук торік навчалися тут, однак перейшли до вечірньої школи N2.

— Вони сказали директорові, що в усьому я винна, — пояснює практикантка. — Мовляв,  плювалася на них і обзивала. Їх відпустили.

Маргарита написала заяву до міліції, а наступного дня зняла побої. Правоохоронці відмовилися порушувати кримінальну справу, бо ушкодження незначні.

— У міліції робитимуть висновок, що сталося, — коментує ситуацію директор школи Йосип Осницький, 50 років. — У нас це називається педагогічною помилкою.

Заступник директора з виховної роботи Світлана Герасимчук, 40 років, каже, що всі дівчата — із неблагополучних родин. Десятикласниця Євгенія Свириденко торік народила доньку. Христина Гуслякова вчилася у 21-й школі. Але вкрала телефон, після чого перевелася до 33-ї.

Зараз ви читаєте новину «Школярки побили вчительку-практикантку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі