четвер, 24 червня 2010 03:48

Школяр повісився після допиту в міліції

У суботу, 19 червня, в сараї бабусі в райцентрі Радивилів на Рівненщині повісився 16-річний Олександр Чопик. Перед тим його 3 год. протримали на допиті в райвідділі міліції.

— Онука довели до самогубства! Сашко в житті нічого не вкрав. Проходив свідком по місцевій бійці — оце вся його провина, — втирає сльози дід 68-річний Леонід Чопик. — Хочу, щоби покарали тих, через кого дитина повісилася.

Леонід Григорович сидить у Рівному під кабінетом Олега Сала — начальника обласної міліції. Чекає прийому.

Олександр жив із батьками в селі Пустоіванне. Мати — вчителька, батько й дід — залізничники. Хлопець закінчив 10-й клас. На літні канікули поїхав до баби в Радивилів.

— Там у його дядька Олександра є будівельна фірма. Сашко хотів трохи підзаробити, бо наступного року випускний. Жив із дядьком та бабусею по матері, — розповідає Леонід Григорович. — У суботу дзвонить наш дільничний Маркович. Каже, щоб Сашко з"явився у райвідділ, бо у нього нібито знайшли крадений телефон "Нокія 6300". Дядько хотів піти з ним, але онук відмовився.

Олександр Чопик зайшов до райвідділу об 11.00, вийшов о 14.00. Пішов додому на обід. Більше його живим не бачили.

— Бабця приготувала голубці та котлети, набрала свіжої полуниці. Сама пішла на город, — продовжує Леонід Григорович. — Не було кому розрадити Сашка. Передсмертної записки він не залишив.

На 16.00 хлопець мав повернутися в міліцію на очну ставку із власником телефону. Олександра знайшли за годину — повішеним на шнурі в сараї.

Леонід Чопик розказує, що мобілка до онука потрапила випадково. Він знайшов її місяць тому.

24 травня на Трійцю Олександр із товаришем Миколою поїхали машиною до розважального комплексу "Кока" в Пустоіванному. На задньому сидінні було троє дівчат.

Приятелі розмовляли в автівці, коли біля "Коки" почалася бійка.

— Ішли стінка на стінку — хлопці з села Птича проти хлопців із Верби, — говорить Леонід Григорович. — Один із тих забіяк причепився до Сашка й Миколи. Попросив прикурити, а вони не курять. Тоді виволік обох із машини і почав бити. Микола з побоями у лікарню потрапив.

Після пригоди о другій ночі Олександр пішов додому. Почув, як у кущах заграв мобільний телефон. Узяв його собі. Удома витягнув сім-карту і вставив свою.

Він був свідком у справі про бійку. Власником мобілки виявився один із її учасників — 23-річний Роман із Верби.

 

— У міліції Роман казав, що загубив телефон. Але потім змінив свої покази. Написав заяву, що мобільний у нього вкрали. Трубку почали шукати і запеленгували в мого онука, — каже Леонід Чопик. — Сашко — маленький, худенький, як він міг пограбувати Романа, який на сім років старший, вищий і сильніший? Онук мав у райвідділі все пояснити. Але я не знаю, про що з ним говорили. Мені не сказали навіть ім"я того, хто його допитував.

Начальник обласної міліції Олег Сало, 42 роки, запевняє, що зі школяра свідчень не вибивали.

Зараз ви читаєте новину «Школяр повісився після допиту в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі