пʼятниця, 26 жовтня 2018 07:25

"Сказали сидіти й дивитися, доки всі не доїдять"

— Я плакала. А все на меня смотрели и кушали торт. Попросилась домой, но учительница не отпустила. Мальчишки смеялись и снимали на видео, — розповідає 12-річна Діана Андронова, учениця 6-Б класу Харківської загальноосвітньої школи №151.

У їхньому класі голова батьківського комітету Наталія Толяренко та класний керівник Наталія Комір влаштували дітям сюрприз на честь початку канікул 19 жовтня. Замовили торт і сік. Після екскурсії до банку пригощали дітей у класі. Торт роздали всім, окрім Діани. Пояснили — її батьки не здали гроші на солодощі.

— Виносила торт голова батьківського комітету. Класний керівник — розрізала. Мені шматка не дісталося. Сказали сидіти й дивитися, доки всі не доїдять, — каже Діана Андронова.

Родина Діани кошти у фонд класу та школи не здає принципово.

— Мы сдаем лишь на учебники. Потому что нет никакого отчета, куда идут эти деньги. А сумы немалые, — пояснює 39-річна Тетяна Блінова, мати Діани. — Але якщо це комусь не подобалося, то для чого в конфлікт втягувати дитину. Це питання мали вирішувати дорослі.

Після розголосу в школі терміново скликали збори за участю обласного департаменту освіти. Наталію Комір усунули від класного керівництва. Вона одразу пішла у відпустку. Третина класу стали на її бік. Писали у "Вайбер" Діані образи й докори. Директору навчального закладу Тетяні Караван оголосили догану. У школі заборонили проводити заходи за рахунок батьківських ­коштів.

Голова батьківського комітету 42-річна Наталія Толяренко — доцент педагогічного університету ім. Григорія Сковороди. За сумісництвом працює вчителем інформатики у школі, де стався конфлікт.

— Вы пойдите в магазин и спросите — вам бесплатно торт дадут или сока нальют? — говорить Наталія Толяренко.

На репетицію театрального гуртка, де займається Діана, харків'яни принесли торт із надписом: "Вір у себе, добро завжди перемагає".

— Ми поділили його на всіх, — каже Діана.

Зараз ви читаєте новину «"Сказали сидіти й дивитися, доки всі не доїдять"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі