середа, 08 жовтня 2008 07:06

Сир сулугуні готували у пральній машинці

Протягом двох місяців три жителі Грузії виготовляли в Черкасах сир сулугуні. Сировину бовтали в старій пральній машинці "Рига 4". 2 жовтня їх викрили працівники управління з боротьби з організованою злочинністю.

— Вони орендували невелике приміщення на оптово-закупівельній базі по вулиці Смілянській, — розповідає 43-річна Наталя Таран із обласної міліції. — В антисанітарійних умовах виготовляли сир і масло. Там же й ночували. Поряд із продукцією висіла їхня білизна. По цеху валялися недопалки, бігали таргани, літали мухи. Посередині стояла пральна машина, де по вінця була налита якась рідина.

Грузини спочатку не зізнавалися. Казали, що випадково завітали.

Міліціонери знайшли в холодильнику понад 80 кг сиру й півтонни молока. Продукцію відвозили до магазинів, ресторанів Черкас і Києва.

— Пізніше вони казали, що вчили підприємця варити сир сулугуні, — веде далі жінка. — Здивувалися, коли їх запитали про санітарні книжки. "Якщо треба, — говорили, — зробимо".

Грузини приїхали до України за гостьовою візою. Права займатися підприємницькою діяльністю не мали. Міліціонери готують документи про адміністративну відповідальність і депортацію їх із України.

Зараз ви читаєте новину «Сир сулугуні готували у пральній машинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі