Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2008 17:21

Сергій Коваленко з"їв частину співмешканки

28-річний Сергій Коваленко із села Новопетрівка Снігурівського району Миколаївщини зарізав співмешканку Валентину Лисак, 33 роки. Перерізав горло, відрізав ліву частину грудей, сідниці. Частини тіла зварив і з"їв із кашею.

— Мирно люди живуть у нас, за останні 50 років не було жодного вбивства, — розповідає сільський голова Віктор Бірюк, 51 рік. — Три роки тому, правда, на вулиці знайшли мертвого чоловіка. Але він помер не насильницькою смертю. Ще була пригода, десь років зо три тому. Одна родина продала дитину. Але такого — ніколи!

Міліціонери райвідділу теж не пам"ятають схожих убивств.

Коваленко родом із міста Чернігів. Жив у Березнегуватському районі Миколаївської області, шість років тому перебрався до Новопетрівки. Саме тоді ж до села переїхала Валентина. До того жила в Херсоні, закінчила технікум за спеціальністю маляр-штукатур. Два рідні брати Лисак живуть у Любиному — сусідньому селі з Новопетрівкою. Їхній батько помер 1977-го, мати не повернулася із заробітків 18 років тому.

Валентина й Сергій не мали постійного місця роботи. Із весни по осінь працювали на полі. Саме там і познайомилися. Узимку перебивалися разовими підробітками. Жили разом, але не розписувалися. Дітей не мали.

— Спокійно жили, — веде далі сільський голова. — Скарг не те що письмових, а й усних не надходило.

Бірюк першим дізнався про вбивство Валентини.

— 8 грудня я збирався на роботу, — згадує голова. — Десь о сьомій ранку стояв і брився. Чую, хтось кличе. Вийшов на вулицю побритий наполовину. Дивлюся — Сергій стоїть. Я убив дружину, каже. Я не повірив, добрився. Потім удвох пішли до нього. Валентина лежала зігнута на підлозі в кімнаті. По шию накрита ковдрою. На горлі помітив кров і побіг викликати міліцію.

За півгодини в будинку працювало понад 10 правоохоронців.

— У жінки було перерізане горло, відрізана частина грудей та сідниці, — кажуть у прес-службі обласної міліції. — На плиті стояла каструля, в якій була зварена каша з відрізаних частин. На столі — напівпорожня тарілка й чарка. Чоловік зварив частини тіла, щоб закусити.

Судмедекспертові знадобилося 10 поліетиленових пакетів. У кожен сховав частини тіла. Валентину відвезли до моргу на причепі "жигулів". Поховали її працівники моргу. Братам не дозволили.

Коваленко зізнався, що увечері 7 грудня посварився з коханою. Валентина казала, що він забагато випив. У розпалі чоловік схопив ножа.

— Валя та Сергій любили випити, — розповідає їхній сусід 70-річний Іван Дрозд. — У селі такий закон, що без цього ніяк. Вони жили в чужих будинках. Їх пускали в такі паршивенькі хати й нічого з них не брали. Що ж із них візьмеш, вони бідували.

Чоловік показує місце злочину.

— Страшно там, боюся я, — лається. — Це ж треба таку силу волі мати, щоб відрізати людині голову й порізати на шматки. А потім це все зварити.

Заходимо до приміщення. Ліворуч стоїть ліжко, праворуч — плита. Каструлі й тарілки немає. Посеред невеликої кімнатки стіл. На підлозі плями крові.

— Сестра дуже кохала Сергія, — каже 37-річний Сергій Лисак, брат Валентини.  — Ми їй не раз казали: йди до нас, нащо тобі цей Сергій. Він же чотири рази був засуджений. А вона: "Люблю я його. Який не є, а з милим рай і в шалаші".

Сергія арештували. Психіатрична експертиза визнала його здоровим. Чоловікові загрожує довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Коваленко з"їв частину співмешканки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути