четвер, 17 липня 2008 07:09

Семикласнику Владиславові Онуку бик розірвав груди

Автор: фото: Інна ПРИСТУПА
  Ліана Онук цілує сина Владислава у Тернопільській обласній дитячій лікарні. Бик переламав хлопчику ребра, однак життєво важливі органи уціліли
Ліана Онук цілує сина Владислава у Тернопільській обласній дитячій лікарні. Бик переламав хлопчику ребра, однак життєво важливі органи уціліли

Удень 10 липня семикласник Владислав Онук із сестрою Мартою, 11 років, вийшли випасати худобу. Вигнали 16 голів. Діти змалечку доглядають за коровами. Їхній батько працює агрономом у селі Старий Почаїв Кременецького району Тернопільщини, мати — біолог Кременецькому ботсаду.

— Тільки-но вигнали, до пасовиська ще не дійшли, — розповідає мати дітей 46-річна Ліана Онук. — У лісі Влад бавився з биком, обнімав його. Бик махне головою — Влад відскакує. Раз не встиг. Бик узяв сина на роги, пропоров груди. Влад упав, а Марта відігнала бика й побігла кликати тата.

Школяр стікав кров"ю. На її запах бик повернувся. Давив пораненого рогами до землі, штовхав копитами, порвав одяг. За кілька хвилин почав  шматувати заляпану кров"ю сорочку. Скориставшись моментом, Владислав устав і заховався за деревом. Потім пішов дорогою назустріч машинам. За кілька хвилин зустрів батька. Той завіз сина до Почаївської лікарні.

— Чоловік мені подзвонив. Сказав, що бик розпоров Владу груди від ребра й до хребта. Я не вірила. Наш син усе вміє. На тракторі їздить, сіно косить косилкою, — продовжує жінка.

Лікарі не ризикнули оперувати дитину. До Тернополя також не повезли — травми були серйозні.

— Лікарі, певно, не вірили, що син виживе, — зітхає Ліана Онук. — Рану називали складною. Питали, чи маємо ще дітей.

На підмогу приїхали медики з міста Тернопіль. Оперували семикласника понад 2 год.

Рану називали складною. Питали, чи ми маємо ще дітей

— У пацієнта була розірвана ліва частина грудей, ушкоджена верхівка лівої легені, зламані ребра, деякі вирвані з хрящами, — каже Володимир Білинський, заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні. — У рані було багато бруду, проте життєво важливі органи вціліли.

Стан хлопчика лікарі називають критичним і кажуть, що так може тривати з тиждень. Владислав лежить на ліжку, слухає розповідь матері. Його обличчя в синцях і подряпинах, тіло перепоясують червоні смуги, на грудях шрам. Іноді хлопчик починає дихати частіше.

— Переживає, коли згадує про те, що сталося, — пояснює мати. — Я йому кажу: "Думай краще про кавуни". Влад їх любить.

24 вересня Владові виповниться 13 років. Батьки хочуть подарувати йому мобільний телефон. Школяр повертає голову, коли чує про мобілку. Каже, що хоче "нокію" за 1,5 тис. грн.

— Щоб там був блютуз, — стиха озивається.

Бика здали на забій.

Зараз ви читаєте новину «Семикласнику Владиславові Онуку бик розірвав груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі