пʼятниця, 25 липня 2008 07:04

Семикласника на рік позбавили волі

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Олександр Дорофєєв із села Харківці Гадяцького району Полтавщини живе у приймальнику-розподільнику в Полтаві. 4 серпня його перевезуть до Харківської спеціалізованої школи для неповнолітніх
Олександр Дорофєєв із села Харківці Гадяцького району Полтавщини живе у приймальнику-розподільнику в Полтаві. 4 серпня його перевезуть до Харківської спеціалізованої школи для неповнолітніх

13-річний Олександр Дорофєєв із села Харківці Гадяцького району на Полтавщині із друзями обікрав склад. За це його протягом року утримуватимуть у спеціалізованій закритій школі для неповнолітніх.

— Того дня я зустрів Сергія Лизуна, Володьку Сімінька, — розповідає Олександр. — Пішли до Сергія диски дивитися. Там його брат Сашко каже: "Пішли по алюмінь". Сказав, як не підем, вкине у колодязь.

Увечері 14 березня Олександр Дорофєєв із 15-річним Володимиром Сіміньком, 17-річним Сергієм і 20-річним Олександром Лизунами викопали яму під брамою і залізли у склад.

— Забрали запчастини від двигуна: піддон, вісім поршнів, кришки із клапанів, — говорить Дорофєєв. — Прихопили два літри бензину і два двометрові кабелі.

У постанові Гадяцького райсуду написано, що хлопці винесли 12 поршнів, центрифугу, паливний фільтр, масляний картер, 10 м зварювального кабелю та ще деякі деталі на суму 3,2 тис. грн.

— Усе покидали в погріб Лизунів. Я пішов додому, — зітхає Олександр. — На ранок повернувся. Їхня мати каже: "Давайте я той алюміній куплю". Дали мені 30 гривень, а Володьці — 50. Я мороженого купив, печення і соку.

Через кілька днів хлопців викрили.

— Більше не крастиму, — каже Олександр. — Як вийду, доучуся і поступлю в училище на сварщика, а тоді заочно на каменщика. А метал каждий у селі здає. Я у нашому дворі збирав. Гроші заробляв, щоб не просить у батька.

До спеціалізованої школи в Харкові хлопця переведуть 4 серпня.

— Не страшно, просто додому хочеться, — насуплюється школяр. — Часто приїжджають бабушка, тьотя, двоюрідна сестра, папко... Він плаче.

Олександра судили вдруге. Два роки тому його звинуватили в крадіжці мобільного телефону.

— Я його не крав. Лизуни продавали мобільний. Батько дав гроші, і я купив. А вони заявили в міліцію, — запевняє Дорофєєв.

Олександра виховує батько 36-річний Анатолій. Від підпрацьовує у місцевого фермера, удома тримає дві корови, свиней, птицю, обробляє два городи. Дружина покинула його 12 років тому.

Начальник приймальника-розподільника Володимир Міленко каже, що покарання Дорофєєва не вважають судимістю.

— У подальшій біографії це не відобразиться, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Семикласника на рік позбавили волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі